BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden Türkiye karnesi----

Dışişleri'nden Türkiye karnesi

Dışişleri'nden Türkiye karnesi
22 Mart 2019 - 15:00 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı, dünya ülkeleriyle Türkiye’nin ilişki karnesini çıkardı ve faaliyet raporu yayınladı. Raporda, ABD ile FETÖ, PYD/YPG gibi konularda sıkıntılar yaşandığı, ABD’nin “Türkiye’nin beklentilerine cevap vermediği” belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın hazırladığı raporda, “15 Temmuz sonrası FETÖ’yle mücadele, ABD ile aramızda önemli bir sorun olarak ortaya çıkmıştır'' ifadesi kullanıldı. Raporda öne çıkan saptamalar şöyle:

ARAMIZA FETÖ GİRDİ
15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’yle mücadele konusu, ABD ile aramızda önemli bir sorun olarak ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda, FETÖ’nün faaliyetleriyle mücadele ve halen ABD’de bulunan örgüt lideri ile FETÖ mensubu kişilerin iadesi tarafımızdan ısrarla gündeme getirilmiş, ancak bu konularda ABD’den beklediğimiz karşılıklar alınamamıştır.

YPG’DE DE UYUŞMUYORUZ
ABD’nin Suriye’de PYD/YPG ile sürdürdüğü işbirliği de ABD ile aramızdaki ikinci bir uyuşmazlık konusu olmuştur. Bu konudaki gelişmeler yakından takip edilmekte, tepki ve beklentilerimiz her düzeyde muhataplarımıza iletilmektedir.

BRUNSON ARAMIZI BOZDU
2018 yılında Rahip Brunson’ın yargılama süreci, ABD’nin yapıcı olmayan tutumu nedeniyle ikili ilişkilerimizi olumsuz etkilemiştir. Süreç boyunca ABD tarafına, Brunson davasının siyasi nitelik taşımadığı, bağımsız Türk yargısının kararının beklenmesi gerektiği, iki ülke arasında görüş ayrılığı bulunan konuların kamuoyu baskısı ve yaptırım tehdidiyle çözülemeyeceği vurgulanmıştır.

KONGRE ALEYHTE
ABD Kongresi’nde ülkemizi hedef alan yasa tasarılarının gündeme gelmesini engellemek üzere girişimlerde bulunulmuştur. 2018'de siyasi gerginliğin gölgesinde kalan ekonomik ve ticari ilişkilerimizin potansiyelimize uygun bir düzeye çıkarılması ve iki ülke arasındaki mekanizmalara işlerlik kazandırılması tarafımızdan dile getirilmiş, ancak ABD tarafının istekli olmaması nedeniyle bu yönde adımlar atılamamıştır.

RUSYA İLE ÇOK İYİYİZ
2018 yılında Rusya Federasyonu’yla ikili ilişkilerimizde her alanda ilerleme kaydedilmiştir. Turizm, ticaret ve enerjiden beşeri ilişkilere tüm konularda müspet bir gündem mevcuttur. Ülkemizle Rusya arasında muhtelif konularda görüş ayrılıkları olsa da, gelinen noktada ortak paydalara odaklanma, anlaşılamayan hususları ise yapıcı diyalog yoluyla ele alma gayreti mevcuttur.  (Sözcü)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rusa giden22 Mart 2019 16:58

    Rusya'yla çok iyiyiz yazmışlar. Nedeni ülkeyi, koskoca Türkiye'yi cebren ve hile ile Rusya'nın kucağına oturtan iradedir. Ve bedelini şahıslar değil ülkemiz ödemektedir, ileride de dahs büyük bedeller ödeyeceğiz görünüyor. Başta itibar ve sonra para kaybı telafi edilemez boyutlara ulaşmıştır.