BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden flaş İncirlik açıklaması----

Dışişleri'nden flaş İncirlik açıklaması

Dışişleri'nden flaş İncirlik açıklaması
12 Ağustos 2015 - 02:13 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde sivillerin de öldüğü hava operasyonunu İncirlik'ten kalkan uçakların gerçekleştirdiği iddiasını yalanladı

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Atme kasabasında dün akşam bazı hedeflere düzenlenen hava saldırısında aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, Koalisyon hava kuvvetleri tarafından yapıldığı bildirilen hava harekâtına, İncirlik Üssü'nden kalkan veya Türk hava sahasını kullanan herhangi bir insanlı-insansız hava aracı katılmadığını açıkladı. 

AA muhabirinin Atme kasabasındaki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Atme kasabasında Ceyş'ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargah ve silah üretim atölyelerine dün akşam düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduğu onlarca kişi öldü ve yaralandı.  

ENKAZ ALTINDA KADIN VE ÇOCUKLAR VAR

Saldırının ardından sivil savunma ekiplerinin sivil yerleşim yerlerinde hasar gören yapıların enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını ifade eden yerel kaynaklar, yaralıların beldedeki sahra hastanesinde tedavi altında alındığını ve bazılarının durumunun ağır olduğunu anlattı. 

Atme kasabasında yaşanan şiddetli patlamalar Reyhanlı ilçesinden de duyuldu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında yer alan ve yaklaşık 70 bin Suriyelinin kaldığı Atme kampını ise Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı gruplar koruyor.

Koalisyon güçlerince hedef alındığı bildirilen merkezler, sığınmacı kampından ayrı bir bölgede yer alıyor.

SALDIRI İNCİRLİK'TEN YAPILMADI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Atme bölgesi yakınındaki bazı hedeflere dün akşam Koalisyon hava kuvvetleri tarafından yapıldığı bildirilen hava harekâtına İncirlik Üssü'nden kalkan veya Türk hava sahasını kullanan herhangi bir insanlı-insansız hava aracı katılmadığı kaydedildi. Açıklamada, "Bunun aksine yapılan haberler gerçekdışı ve artniyetlidir" ifadesine yer verildi.

KOALİSYON DA ÜSTLENMEDİ

Diğer taraftan, AA'nın sorusuna yazılı yanıt veren ABD Merkez Komutanlığı öncülüğünde DAEŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nün (Koalisyon) basın merkezi, Koalisyonun uçaklarının Atme kampı civarında hava operasyonu düzenlemediğini savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)