BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden Belçika'daki ihraca tepki----

Dışişleri'nden Belçika'daki ihraca tepki

Dışişleri'nden Belçika'daki ihraca tepki
01 Haziran 2015 - 01:37 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Belçika'da CDH üyesi Özdemir'in, partisinden ihraç edilmesini hayretle karşıladıklarını bildirdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Belçika'da Frankofon Merkez Hümanist Demokrat Parti'nin (CDH), Ermeni tezlerini tanımadığı gerekçesiyle Brüksel Başkent Parlamentosu üyesi Mahinur Özdemir’i partiden ihraç etmesinden dolayı derin kaygı duyduğunu bildirdi.

Bilgiç, Brüksel başkent bölgesi Milletvekili Mahinur Özdemir'in CDH partisinden ihracı hakkındaki bir soruya verdiği cevapta, "Köklü bir demokrasi geleneğine sahip olan Belçika'da, bir siyasi partinin demokratik değerlerle çelişen bu kararını hayretle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Seçilmiş bir milletvekilinin Avrupa'nın temel ilkelerinden olan ifade özgürlüğü yok sayılarak, partisinden ihraç edilmiş olmasının, Belçika'da yaşayan, çoğunluğu Belçika vatandaşı 220 bin Türk kökenlinin entegrasyonuna katkı sağlamayacağının açık olduğunu belirten Bilgiç, şunları kaydetti:

"‎Dışlayıcı ve toplum içine nifak tohumları serpen bu gibi tutumlar, Avrupa'da uyum sorunlarının çözümüne değil daha da derinleşmesine neden olur. Bu düşüncelerle başta bahse konu siyasi parti olmak üzere tüm Belçika kurumlarını toplumda kutuplaşma yaratacak davranışlardan kaçınmaya ve aklıselime davet ediyoruz." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)