BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan 'Yemen' açıklaması----

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Yemen' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Yemen' açıklaması
03 Ağustos 2022 - 09:44 www.finansgundem.com

Bakanlık, Yemen'de ateşkesin uzatılmasının memnuniyetle karşılandığını bildirdi.


Dışişleri Bakanlığı, Yemenli tarafların mevcut ateşkesin süresinin 2 ay süreyle daha uzatılması hususunda vardıkları mutabakatı memnuniyetle karşıladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Ateşkesten, ülke sathında yolların açılması ve Yemen’de yaşanmakta olan insani krizin giderilebilmesi yönünde istifade edilebileceğini umuyoruz." değerlendirmesi yapıldı.

Yemenli tarafların mevcut ateşkesin süresinin 2 ay süreyle daha uzatılmasında hususunda vardıkları mutabakatın memnuniyetle karşılandığı dile getirilen açıklamada, "Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Yemenli taraflar arasında kalıcı ateşkesin sağlanmasına ve ihtilafın uluslararası ve anayasal meşruiyet temelinde çözümlenmesine dönük diyalog çabalarına desteğimizi ve Yemen halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz." ifadesine yer verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen hükümeti ve Husilerin 2 Nisan'dan bu yana devam eden ve dün sona erecek olan ateşkesin 2 ay daha uzatılmasını kabul ettiğini duyurmuştu.

Yemen ordusu: Husiler ateşkesi ihlal ediyor

 

BM: Yemen'de ateşkesi uzatmak için çatışmanın taraflarıyla görüşülüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)