BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakan Çavuşoğlu, Aziz Sancar ile görüştü----

Dışişleri Bakan Çavuşoğlu, Aziz Sancar ile görüştü

Dışişleri Bakan Çavuşoğlu, Aziz Sancar ile görüştü
07 Nisan 2019 - 08:07 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ile Kuzey Carolina'da bir araya gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, burada eğitim gören Türk ve Amerikalı öğrencilerin yanı sıra Türk vatandaşlarıyla da buluştu.

Dışişleri Dairesi Mevlüt Çavuşoğlu, ABD bağlantılarında gittiğimizde Kuzey Carolina'da Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ile bir araya geldi.

Burada dünyaca ünlü Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ve eşi Gewn Sancar ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Sancar ile bilimsel araştırma ve üniversitedeki bir arada sohbet etti.

Kuzey Carolina Üniversitesinde Sancar'ın görevine bağlı laboratuvarda incelemelerde bulunan Çavuşoğlu, üniversitedeki arkadaşlarle sohbet etti ve aynı zamanda Sancar Vakfı'na ait kısa süre önce açıldı.

Vatandaşlar ve planlamale buluştu

Daha sonra Bakan Çavuşoğlu

Burada kısa bir konuşma yapan Çavuşoğlu, "Buraya gelme amacımız Türk milletinin ve Türk dünyasının gururu Aziz Sancar'ı ziyaret etmekti. Bu onuru bugün yaşadık. Aziz Hoca geldiği yeri unutmayan ve geldiği yerdeki hiç hiç unutmayan çok önemli birliğini." şeklinde konuştu.

Başarılarından önce Sancar'ı bir kez daha tebrik eden Çavuşoğlu, Sancar'ın sonunda Türk ve başka milletlerden öğrencilere ilham kaynağı oldu.

Çavuşoğlu, "Türk devletinin dünyası, dünyadaki yerlerin türkçesi", Çavuşoğlu, "Türk devletinin hep yanında olacağından emin olabilirsiniz." diye konuştu.

Çavuşoğlu'ndaki Türk-Amerikan ilişkilerinde bazı ülkelerde ABD ile anlaşılması gerekiyor, bazılarında anlaşamadıklarını belirten, "Aramızdaki personel minimize etmek oluyor oluyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, programı organize eden Kuzey Carolina Amerikan-Türk Derneği (ATA) yetkililerine de teşekkür etti.

Programlanan yerlerde salonda bulunanlarla vedalaşan Çavuşoğlu, Türkiye'ye gidip Kuzey Carolina'dan ayrıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)