BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDış Ticaret Beklenti Anketi belli oldu----

Dış Ticaret Beklenti Anketi belli oldu

Dış Ticaret Beklenti Anketi belli oldu
07 Ekim 2021 - 10:38 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığının Dış Ticaret Beklenti Anketi'ne göre, yılın dördüncü çeyreğine ilişkin ihracat beklentisi bir önceki çeyreğe göre 3,7 puan artarak 131,3 oldu. İthalat Beklenti Endeksi ise 6,4 puan azalarak 108,1 seviyesinde gerçekleşti

Ticaret Bakanlığının bu yılın dördüncü çeyreğine ilişkin İhracat Beklenti Endeksi, bir önceki çeyreğe göre 3,7 puan artarak 131,3 seviyesinde gerçekleşti. İthalat Beklenti Endeksi ise 6,4 puan azalarak 108,1 oldu.

Ticaret Bakanlığı, 2021 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni açıkladı.
Buna göre, İhracat Beklenti Endeksi, bu dönemde bir önceki çeyreğe göre 3,7 puan arttı. Üçüncü çeyrekte 127,6 olan endeks, dördüncü çeyrekte 131,3 seviyesine yükseldi. Endeks geçen yılın aynı dönemine göre ise 22,9 puan arttı.

Yılın dördüncü çeyreğinde, gelecek 3 aya ilişkin ihracat beklentisini, ihracat sipariş beklentisi ve şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyine ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde, son 3 aydaki ihracat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi.

İthalat Beklenti Endeksi

Bu yılın dördüncü çeyreğine ilişkin İthalat Beklenti Endeksi ise üçüncü çeyreğe kıyasla bir önceki çeyreğe göre 6,4 puan azalarak 108,1 oldu. Endeks geçen yılın aynı dönemine göre de 2,2 puan arttı.
Gelecek 3 aya ilişkin ithalat beklentisini, ithalat birim fiyatı beklentisi ve son 3 aydaki ithalat sipariş düzeyi sorularına yönelik değerlendirmeler endeksi azalış yönünde, şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkiledi.

Dış ticaret verileri açıklandı

 

Dış ticaret açığı geriledi

 

Dış ticarette liman atağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)