BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDini liderlerden 'iklim değişikliği' çağrısı----

Dini liderlerden 'iklim değişikliği' çağrısı

Dini liderlerden 'iklim değişikliği' çağrısı
04 Ekim 2021 - 13:02 www.finansgundem.com

İklim krizine karşı atılacak adımların görüşüleceği 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) öncesinde dünya çapında dini temsilciler Vatikan'da bir araya gelerek ortak çağrıda bulundu.

26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) öncesi dini liderler, iklim değişikliğine karşı küresel çapta kararlı şekilde harekete geçilmesini istedi

Ortak metindeki talepler arasında, küresel ısınmanın sanayileşme öncesi döneme kıyasla 1,5 derece ile sınırlandırılabilmesi hedefi için karbon emisyonlarının durdurulması ve zengin ülkelerin yoksul ülkelere mali yardımda bulunması da yer alıyor.

Dini liderlerin de, kendi dinlerinin mensuplarını iklim ve çevre konusunda eğitmek ve etkilemek için çalışmaları öngörülüyor.

31 Ekim-12 Kasım arasında İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılacak COP26 öncesinde Vatikan'da yapılan buluşmaya yaklaşık 40 dini temsilci katıldı.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Ortodoks Patrik Bartholomeos, Mısırlı El Ezher Baş İmamı Şeyh Ahmed el Tayyib ve Anglikan Kilisesi'nin Başpiskoposu Justin Welby'nin de aralarında bulunduğu dini lider ve temsilciler, COP26 zirvesine katılacak devletlere yönelik bir ortak çağrı metni imzaladı.

Toplantının açılışında konuşan Papa Francesco, "ortak evimiz" diye nitelediği dünyaya iyi bakmak için "açgözlülük, kayıtsızlık, cehalet, korku, adaletsizlik, güvensizlik ve şiddet" ile ortak mücadele gerektiğini vurguladı.

Papa geçen hafta sonu yaptığı bir konuşmada da gençlere, "Bugün toprak ana tehlikeli bir eşiğe yaklaştığımız konusunda bizi uyarıyor. Sizler, bizi kurtarabilecek olan belki de son nesilsiniz" diye seslenmişti.

Müslüman gençlere çevre mücadelesi çağrısı

Vatikan'da bugün yapılan "İnanç ve Bilim: COP26'ya doğru" isimli buluşmada konuşan din insanları, temsil ettikleri inançların mensuplarına da çağrılarda bulundu.

Sünni İslam için önemli bir referans merkezi olarak görülen El Ezher'in imamı Şeyh El Tayyib, "Tüm Müslüman gençleri ve tüm inananları, çevreye zarar verebilecek eylemlere karşı mücadele etmeye davet ediyorum" dedi.

Patrik Bartholomeos da "Gelecek nesiller daha temiz ve daha iyi bir dünyayı miras almayı hak ediyor" diyerek bunun için dinlerle laik kesim arasında diyaloğa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Prens William'dan iklim krizi uyarısı: Herkes üzerine düşeni yapmalı

 

Kişi başı gıda tüketimine iklim krizi etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)