BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDimon için kader haftası----

Dimon için kader haftası

Dimon için kader haftası
21 Mayıs 2013 - 07:19 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase CEO’sunun göreviyle ilgili kaderi bu hafta belli olacak

ABD’li banka JPMorgan Chase’in CEO’su ve Başkanı Jamie Dimon’ın görevine devam edip etmeyeceği bankanın hissedarlarının elinde.
Dimon, ABD'de yatırım bankası Lehman Brothers'ın çöküşünün ardından yaşanan krizi en az zararla atlatan bankalardan biri olan JPMorgan Chase'i o tarihte sırtlayan ve bu yüzden dünyanın en güçlü bankacısı olarak gösterildi.
Ancak CEO, Londra'da bir bankacının komutsuz gerçekleştiği al-sat işleminin ardından bankanın 2012'nin ikinci çeyreğinde 2 milyar dolara yakın zarar etmesinden bu yana zor günler yaşıyor.
BALİNA SKANDALI’NIN ARDINDAN…
Londra Balina Skandalı adını alan bu olayın ardından Dimon banka olarak hata yaptıklarını kabul etmiş ve de hissedarlarından özür dilemişti. Hissedarlar uzun zamandır tek işlemde 2012’nin ikinci çeyreğinde zarar eden bankaya CEO’nun gönderilmesi yönünde baskı yapıyor.
Dimon’ın kaderinin Perşembe günü Florida’da gerçekleşek yıllık hissedarlar toplantısından sonra belli olacağı ifade ediliyor.
Ancak Dimon’ın bankanın yönetim kurulunan güçlü destek gördüğü bilinen bir gerçek.
Her ne kadar Londra Balina Skandalı ile Banka zarar etmiş olsa da o tarihten bu yana JPMorgan’ın hissesi yüzde 56’nın üzerinde değer kazandı.
YETERLİ OY BULUNAMAYACAK
Ancak MarketWatch sitesi yaptığı bir ankette ekonomi dünyasının Dimon’ın görevi bırakmayacağına inandığının altını çizdi.
Danışmanlık şirketi Evercore’un analisti Andrew Marquardt, “Ben JPMorgan hissedarlarının Dimon’ı gönderecek kadar oy toplayabileceğine inanmıyorum” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)