BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaDil öğrenemeyenler yalan mı söylüyor?----

Dil öğrenemeyenler yalan mı söylüyor?

Dil öğrenemeyenler yalan mı söylüyor?
19 Aralık 2010 - 00:33 www.finansgundem.com

Bilim adamları, yabancı dil öğrenemediğini söyleyen insanların doğruyu söylemediklerini belirlediler.

The Telegraph'ta yayınlanan haberde, bilim adamlarına göre beyin yeni bir kelimeyi 15 dakikadan daha kısa bir süre içinde öğrenebiliyor. Bu süre içinde yapılması gereken tek şeyin kelimeyi 160 kez dinlemek olduğunu belirten Cambridge Üniversitesi'nde görevli nörobilimciler, bundan sonra beynin kelimeyi hatırlamayla ilgili görevde yeni bin nöron ağı şekillendireceğini açıkladılar.

Sürecin önceden düşünülenden daha hızlı olduğunu ifade eden araştırmacılar, 16 sağlıklı gönüllünün beyin aktivitelerini izlemek için başlarına elektrot yerleştirdiler. Öncelikle, aşina oldukları kelimelerin dinlediklerinde üretilen vuruşları kaydettiler. Daha sonra gönüllülere yeni bir kelime tekrar tekrar dinletildi.

Başlangıçta beyin yeni kelimeyi hatırlamada zorlandı. Fakat, 14 dakika içinde 160 tekrardan sonra yeni kelime artık aşina kelimeye dönüştü. Gönüllülerin sadece kelimeyi dinlediklerini, tekrar etmediklerini söyleyen araştırmacılar, dil öğrenmede pratik yapmanın, dinlemenin önemli olduğunu ifade ettiler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)