BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDikkat! Saçlara faydalı, cilde zararlı 5 madde----

Dikkat! Saçlara faydalı, cilde zararlı 5 madde

Dikkat! Saçlara faydalı, cilde zararlı 5 madde
24 Eylül 2022 - 16:31 www.finansgundem.com

Saç maskeleri arasında bulunan mayonez cilde temas etmesi durumunda gözenekleri tıkar. Sivilcelere neden olur. Peki hangi ürünler saça faydalıyken cilde zararlı?


Cildin gözeneklerinin açılması erken yaşlanmaya neden olur. Sıcak su ise gözenekleri açıyor. Limon ph bakımından cilde uygun değil. Yanıklara neden olur. Peki hangi ürünler saça faydalıyken cilde zararlı? İşte yanıtı...

SAÇLARA İYİ GELEN CİLDİ BOZAN ŞEYLER

Mayonez

Saçınız için oldukça iyi bir nemlendirici olsa da yüzünüz için tam bir felakettir. Yoğun ve yağlı tabaka gözenekleri tıkar ve sivilcelenmeye sebep olur. Uzak durun!

Saç spreyi

Saçınız için vazgeçilmez bir ürün ise, saç spreyinin yüzünüzle direk temasından kaçındığınıza emin olmanız şart. Cildinizdeki gözenekleri tıkar ve tahrişe sebep olur. Makyajınızı sabitlemek için kullanmak mı? Asla!

Vücut nemlendiricisi ya da kremi

Yüzünüzün cildi, vücudunuzun geri kalanına göre çok daha hassastır, o yüzden de nazik davranmanız gerekir. Yüz kreminiz bu hassasiyete uygun ve özel olmalıdır, herhangi biri nemlendiriciyi yüzünüze süremezsiniz.

Limon

2 civarında pH derecesine sahiptir. Yani eğer cildiniz ile temas ederse, cildinizin doğal dengesini bozacaktır. Üstelik güneş ışığına çıkarsanız cildinizde tahrişe, hatta kimyasal yanıklara sebep olabilir.

Sıcak su

Arada sırada, hızla alınan sıcak bir duş problem yaratmayabilir ama yüzünüzü sıcak su ile yıkamanız kurumasına ve pul pul dökülmesine sebep olur. Sıcak su cildinizin doğal yağ dengesini bozar.

Ciltteki bu değişiklikler kalp hastalığının habercisi olabilir!

 

Her cilt tipine iyi gelen tüketebileceğiniz en iyi 8 yiyecek

 

Cilt lekelerinin nedenleri? Cilt lekeleri nasıl geçer?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)