BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDikkat! İstanbul'da grip alarmı----

Dikkat! İstanbul'da grip alarmı

Dikkat! İstanbul'da grip alarmı
06 Ocak 2017 - 06:12 www.finansgundem.com

Devlet hastanelerinin acil servislerinde grip salgını yüzünden yoğunluk yaşanıyor. Grip şikayetiyle hastanelere akın eden hastalara uzmanlar, bol sıvı tüketmeyi ve istirahat etmeyi öneriyor

Son günlerde havaların iyice soğuması ve gribin salgın halinde yayılmasıyla devlet hastanelerinin Acil Servis çalışanları hastalara yetişmekte zorluk çekmeye başladı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, günde ortalama 2 bin hastanın acil servise geldiğini belirterek bu kişilerin üçte birinin grip şikayetiyle başvurduğunu ifade ediyor. Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son günlerde çok sayıda grip hastasının geldiğini söyleyen doktorlar, salgın nedeniyle acil serviste yoğunluk yaşandığını belirtiyor. Özellikle bağışıklık sistemi güçlü olmayanların kolayca grip ve soğuk algınlığına yakalandığını belirten uzmanlar, hijyen kurallarına dikkat edilmesini vurguluyor.

Günümüzde gribin artık haftalarca sürebildiğine değinen Memorial Ataşehir Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Prof. Dr. Birsel Kavaklı, “Gribin erken dönemde önemsenmesi ve ileri evrelere taşınmadan vakit kaybedilmeden tedavi edilmesi gerekir. Grip olan kişiler mutlaka istirahat etmelidir. Mümkün olduğunca kalabalıktan uzak durulmalı. Gribin en sık bulaşma yolu; tokalaşma ve öpüşme gibi yakın temas. Grip, virüs hastalığı olduğundan antibiyotik tedavisine yanıt vermez. İstirahat, bol sıvı alımı ve belirtilere yönelik ilaç kullanımı önemlidir” dedi.

Elinizi iyice yıkayın

Mevsiminde tüketilen C vitamininden zengin meyvelerin oldukça faydalı olacağını kaydeden Kavaklı, “Bazı hijyen kurallarına da dikkat etmek gerekir. Gün içerisinde elleri bütün yüzeyleri ve parmak araları da dahil olacak şekilde su-sabun ile iyice köpürterek 15-20 saniye yıkamak gerekir. Günlük sıvı ihtiyacının da duruma göre 1.5-2 litre su ile mutlaka karşılanması gerekir” dedi.

‘Domuz değil mevsimsel grip’

Medicalpark Bahçelievler Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman da bu yıl karşı karşıya kalınan vakaların domuz gribi değil mevsimsel grip olduğu görüşünde; “Aralık ayı sonuna kadar Türkiye Halk Sağlığı laboratuvarlarında incelenen bütün örneklerin hepsi mevsimsel grip. Grip teşhisiyle örnek alınan kişilerin de sadece üçte birinde grip virüsüne rastlandı. Özellikle 65 yaşın üzerinde ve kronik bir hastalığı olan kişilerin mutlaka aşılanması gerekiyor. Bol sıvı tüketimi ve antioksidan etkisi olan D vitamini kullanmak hastalığı daha kısa sürede atlatmamıza yardımcı olacaktır.” (Milliyet / Burak Dursun)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)