BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-Faktoring“Dijitalde geri kalmayalım”----

“Dijitalde geri kalmayalım”

“Dijitalde geri kalmayalım”
25 Mart 2016 - 11:31 www.finansgundem.com

Garanti Faktoring Genel Müdürü Hulki Kara, sektörün hem 'e-devlet’ hem de sanayi ve ticaretteki dijital dönüşümü takip ederek çağın gerisinde kalmayacak düzenlemeleri yapması gerektiğini söyledi.

Faktoring sektörünün yasal düzenlemelerle birlikte daha şeffaf ve yatırımcı çeken bir hale gelme yolunda ilerlediğini belirten Garanti Faktoring Genel Müdürü Hulki Kara, "Dünya ör­neklerine baktığımızda finansman kaynağı ve özellikli ürünleri ile geniş kullanım ağı bulan faktoring ürünleri hem dev ve çok uluslu şirketler hem de KOBİ’ler tara­fından tercih ediliyor" dedi. Kara, "Türkiye'deki trende baktığımızda da buna paralel bir gelişim gör­mekteyiz. Bundan sonraki süreçte hem "e-devlet" hem de sanayi ve ticaretteki dijital dönüşümü takip ederek çağın gerisinde kalmayacak düzenlemeleri yapmamız gere­kiyor. Sektör de bu gelişmeleri yakından takip ediyor ve Birlik nezdindeki çalışma gruplarında uyum sağlamak için projeler ge­liştiriyor" şeklinde konuştu.

Faktoring sektörü Türkiye'de nasıl bir gelişme gösteriyor?

Faktoring sektörü, özellikle yasasının çıktığı 2012 sonundan itibaren kurumsallaşma ve sek­törün sağlamlığının, güvenilir­liğinin artması yönünde önemli adımlar attı. 2015 sonu itibariyle 120 milyar TL işlem hacmine 26,7 milyar TL aktif büyüklüğüne ulaş­tı. Müşterilerine hem yurt içi hem de yurt dışı ticaretlerinde finans­man, garanti ve tahsilat hizmeti veriyor. Sektör, yıllar itibariyle bakıldığında işlem hacmi ve aktif büyüklüğü gibi rakamlarda bir artış olmasının yanında en küçü­ğünden en büyüğüne her ölçekteki firma tarafından tercih edilir bir konuma gelmiştir. Geçen yılsonu itibariyle yaklaşık 100 bin müşte­riye hizmet verilmiştir. Sektörün bilinirliği arttıkça bu sayının ar­tacağını düşünüyoruz.

Sektörün sorunları nedir?

Her ne kadar etkisi giderek azalsa da sektörle ilgili bilgi eksikli­ği nedeniyle negatif algı olduğunu görüyoruz. Bunun yanında ürün­lerimiz ve bu ürünlerin avantajları da tam olarak bilinmiyor. Bu da pazarın büyümesi ve gelişmesi açısından bir engel oluşturuyor. Ancak hem çatı organizasyonu­muz Finansal Kurumlar Birliği hem de sektör oyuncuları bilinir­liği artırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Sektör, ticaretin finansmanı ve garanti altına alınması için müşterilerine çözüm üretmekte­dir, bazı ürünleri nedeniyle klasik bankacılık ürünleri ile benzeşmek­tedir. Ancak bu benzerliğe karşılık, bankacılık sektörüne kıyasla bir takım maliyet dezavantajları ve mali yükleri mevcuttur. Bunlar bankalardan borçlanma sırasında doğan vergiler ve sorunlu kredi karşılıkları nedeniyle taşman mali yüklerdir. Bu yükler de maalesef işlem anında müşteriye sunulan fiyatlamalara yansımaktadır.

“İŞBİRLİKLERİ OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Şirketinizin hedefi nedir?

Garanti Faktoring, sektörün en büyük bilançosuna sahip şirketi, aynı zamanda ihracat ve ithalat faktöringindeki pazar payı ile lider konumda. Nitekim uluslararası faktoring zinciri FCI üyeleri tarafından "Dünyanın En İyi Faktoring Şirketi" seçildik. Öncelikli hedeflerimizin başında sektörün ve ürünlerimizin daha fazla müşteriye ulaştırılmasını sağlayarak pazarı büyütmek. Bununla paralel olarak sektör ve rakiplerimizin büyümelerinden daha yüksek oranlara ulaşarak pazar payımızı arttırmak ve sektördeki lider pozisyonumuzu güçlenerek sürdürmek.
Bu amaçla da yeni ürün geliştirme konusunda her sene daha fazla efor harcıyoruz. Sektörün özellikli ürünlerinden olan garantili faktoringin daha fazla müşteri tarafından kullanılabilmesi için hem yurt içi satışlar hem de ihracat için şirket içinde ve stratejik partnerlerimizle işbirliği yapıyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)