BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDijital yuan kullanımında rekor büyüklük----

Dijital yuan kullanımında rekor büyüklük

Dijital yuan kullanımında rekor büyüklük
04 Nisan 2022 - 12:57 www.finansgundem.com

Çin’de dijital yuan kullanımı 12 milyar euroluk büyüklüğü geçti.

Çin Halk Bankası, pilot dijital yuan programının son yıllarda başarılı biçimde işlemesi dolayısıyla, uygulamasının daha çok sayıda kente yaygınlaştırılmasına karar verdiğini bildirdi. Böylece Çin dijital parası yani e-CNY Tianji ile güneybatı Chongqing belediyesi sınırlarında, Guangzhou, Fuzhou ve Xiamen ve Zhejiang’da erişilebilir olacak. Ülkede, 2021 sonu itibarıyla gerçekleştirilmiş bulunan dijital işlemlerin tutarı 87,57 milyar yuana (yaklaşık 12,45 milyar euroya) ulaştı.

Dijital yuanın kullanımı, Shenzhen’den Shanghai’ye ve yeni Xiong'an bölgesine kadar ülkenin 10’u aşkın yöresinde denemeye tabi tutulmuş bulunuyor. Ayrıca Beijing ve Zhangjiakou da 2022 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunlar sırasındaki testlerden sonra programa dahil edildiler.

Banka bünyesinde 30 Mart tarihinde yapılan bir toplantıdan sonra, toptan ve perakende ticaretinde, restorasyon, turizm sektörlerinde ve idari gider ödemelerinde hem çevrimiçi hem yüz yüze işlemleri kapsayan bir takım yeni uygulama biçimleri gündeme getirildi.

AB'nin Çin'e verdiği ticaret açığı arttı

 

Çin'in Kovid-19'u sıfırlama kararlılığı sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)