BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDijital tahvil satışı başlıyor----

Dijital tahvil satışı başlıyor

Dijital tahvil satışı başlıyor
13 Nisan 2021 - 08:38 www.finansgundem.com

Dünya dijital paraları tartışmaya devam ederken, Avrupa Yatırım Bankası blockchain teknolojisi ile tahvil ihraç edecek.

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tahvil satışında blockchain kullanarak teknolojinin yarattığı imkanlardan faydalanmayı planlıyor. Avrupa Birliği'nin yatırım birimi olan EIB euro bazında dijital borçlanma için Goldman Sachs Group, Banco Santander ve Societe Generale'e yetki verdi. Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre tahvil ihracına kayıt ve ihracın gerçekleştirilmesi süreçlerinde blockchain teknoloji kullanılacak. Haberde satış süreci için yatırımcı toplantılarının 15 Nisan'da başlayacağı ve birkaç hafta süreceği ifade edildi.

EMTİA DA DİJİTAL PARAYA DÖNÜŞÜYOR

Bu arada finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre Dijital para dünyası hızla büyüyor. Emtia ve değerli madenlere endeksli dijital paralar finansal araçları çeşitlendiriyor. Dünyanın en değerli madeni olan elmas, ilk kez emtia piyasalarından finansal bir araç olarak sayıldı. Diamond Coin ismiyle küresel emtia pazarlarında alınıp satılabilir hale gelen bu elmasları, Uluslararası Gemoloji Enstitüsü (International Gemological Institute - IGI) sertifikalandırdı.

RUSYA ALTERNATİF ÖDEME SİSTEMİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

ABD ve AB’nin yaptırımları nedeniyle özellikle uluslararası ticarette sıkıntılar yaşayan Rusya, ABD ödeme sistemlerine alternatif yeni bir sistem geliştiriyor. Moskova Borsası bankalarla birlikte blokchain operatörü kuracak. Kuruluşun açıklamasına göre, FinTech Birliği üyesi büyük bankalarla birlikte kurulacak operatörde tüm kurucular 1/6 oranında paya sahip olacaklar.

Açıklamaya göre, kurulacak operatörle hem piyasa oyuncularının maliyetlerinin azaltılması hem de inovatif ürün ve hizmetlerin oluşumuna katkı sağlanması hedefleniyor. Yeni operatörün kurucuları Moskova Borsası, AFT, VTB Bank, Gazprombank, PSB, National Payment Card System oldu. Kuruluş için imzaların 9 Nisan'da atıldığı açıklandı.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Çin’i örnek alan Rusya kendi dijital parasını çıkarmaya hazırlanıyor. Rusya ticaret yaptığı ülkelere de dolar yerine kendi yerel paralarını kullanmayı teklif ediyor.

Altın yatırımcılarının gözü tahvilde

 

Tahvil faizlerinde gerileme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)