BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatDijital sigorta şirketleri güçleniyor----

Dijital sigorta şirketleri güçleniyor

Dijital sigorta şirketleri güçleniyor
09 Şubat 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

Dijital sigorta start-up şirketleri, pandeminden güçlenerek çıkacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni nesil dijital start-up şirketlerinin yarattığı rekabetle ve etkin dijital deneyim talepleri artan tüketicilerle karşı karşıya kalan sigorta sektörü yıllardır dijital dönüşüme yönelik yatırım yapıyor. Ancak pandemi pazarı hızlandırarak, dijital inovasyonun aciliyetinin altını çizdi ve aynı zamanda sigorta şirketleri için zorlu bir ortam yarattı. Bu uyumsuz dinamik sigorta teknolojisi start-up şirketlerinin pozisyonunu güçlendirdi. Bu şirketlerin etkili dijital yaklaşımları, bu eşi benzeri görülmemiş ölçüde fırtınalı dönemi atlatmalarına yardım etti.

Hayat sigortası gibi kilit sektörler, geçtiğimiz yılda talepte artış gördü ve yeni müşteri kabul etmek ve müşteri yaşam döngüsünü yönetebilmek için daha etkili süreçlere duyulan ihtiyacı ortaya çıkardı. Bununla birlikte tüketicilerin kişisel ve profesyonel yaşamlarının dijital mecralara taşınması, dijital beklentilerinin artmasına ve kötü dijital deneyimlere tahammüllerinin kalmamasına neden oldu. Tüm bunlar ise pandeminin sona ermesiyle dijitalleşmenin yeni normalin ön saflarında olacağını gösteriyor.

Sigorta teknolojisi şirketleri, sektörün geleceğine yön verecek işbirlikleri ve son teknoloji kullanımıyla artan talebi karşılayacak ve temassız dijital deneyimler sunacak. Geçtiğimiz yıl pandemi ortaya çıktığında birçok geleneksel sigorta şirketi hazırlıksız yakalandı. Deloitte tarafından sigorta sektörü üzerine yapılan bir ankette katılımcıların %79’u korona virüsün şirketlerin dijital kapasitelerinde ve stratejilerindeki eksiklikleri ortaya koyduğunu söyledi.

Ancak bunun aksine, Forbes’un haberine göre, sigorta teknolojisi start-up şirketlerinin yapay zeka (AI), veri analitiği ve dijital altyapı konularındaki başarısı, sektörün dikkatini çekti. 

Bu tür şirketlere yönelik yatırımlar 2020’nin ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe kıyasla %71 arttı. 2020’nin üçüncü çeyreğinde ise ikinci çeyreğe kıyasla %63 yükseliş görüldü.

Sigorta teknolojisi şirketleri birçok dijital sigorta ürünü, güçlü teknik altyapı ve teknoloji ile sigorta sektörlerinde deneyimli çalışanlarıyla öne çıkıyor. Bu nedenle şirketler, giderek daha fazla geleneksel sigorta şirketleri için çekici partnerler olarak görülüyor. 

Capgemini-Efma’nın 2020’de gerçekleştirdiği bir ankete göre, sigortacıların %67’si sigorta teknolojisi şirketleriyle işbirliğine sıcak bakıyor. Ankette sigorta şirketlerinin %30’undan daha azı “dijitale hazır sistemleri” olduğunu söylediği için, bu rakam şaşırtıcı değil.

Korona virüsün hızlandırdığı bu değişim, sigorta teknolojisi şirketlerine, verilerini online olarak paylaşmayı kabul edecek düşük riskli tüketici havuzu sağlayarak, vizyonlarını genişletmelerine yardımcı olacak. AI kullanımıyla, sigorta şirketleri müşteri verilerini daha hızlı işleyebilir, müşteri kabulünü hızlandırabilir ve tazminat ödemelerini daha çabuk gerçekleştirebilir. 

AI temelli çözümler, daha fazla tüketicinin sigorta teknolojisi şirketlerine yönelmesiyle gelişme potansiyeline sahip. Bunun nedeni ise daha fazla verinin, AI modellerinin doğruluğunu artırıyor olması.

Pandemi öncesinde ortaya çıkan trendler, geleneksel sigorta sektörünü alt üst ediyor. Ancak pandemi dijitalleşmeyi hızlandırırken, sigorta teknolojisi şirketleri bunun meyvelerini topluyor. Bu şirketler gelecek aylarda ve yıllarda sektördeki pozisyonlarını güçlendirdikçe, tüm sektör dönüşecek.

İstihbarat servislerinin dijital çağı!

 

İsviçre bankaları fintek yarışına katılıyor

 

Kripto piyasası değeri 1.4 trilyon dolar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)