BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDijital ruble test çalışmaları başlıyor----

Dijital ruble test çalışmaları başlıyor

Dijital ruble test çalışmaları başlıyor
30 Haziran 2021 - 10:53 www.finansgundem.com

Çin’den sonra Rusya dijital para test çalışmalarını başlatıyor. Rusya Merkez Bankası, çalışmalarını tamamladığı dijital ruble sistemini test etmek için Rusya’da 12 bankadan oluşan bir pilot grup oluşturduğunu duyurdu.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, dijital ruble için hazırlanan prototip platformunun geliştirilmesinin bu yılın aralık ayında tamamlanması planlandığı, sistemin test edilmesine ise Ocak 2022’de başlanacağı ifade edildi.

Rusya Merkez Bankası’nın dijital ruble kullanımını denemek için seçtiği bankaların başında ülkenin en güçlü bankaları Sberbank ve VTB bulunurken, diğer 10 bankanın da katılımıyla birlikte önümüzdeki yılın ocak ayında başlayacak testlerin sonuçlarına göre Rusya’nın finansal sisteminde dijital para birimi uygulanması için bir plan oluşturulacak.

Merkez Bankasının dijital rubleyi test edeceği pilot proje için seçtiği VTB Bank ve Sberbank gibi bankaların yanı sıra Ak Bars Bank, Alfa-Bank, Dom.RF Bank, Gazprombank ve Tinkoff-Bank bulunurken, Promsvyazbank, Rosbank, SKB-Bank, Soyuz Bank ve TKB Bank’ın da projede yer alacağı açıklandı.

Merkez Bankası, ilk olarak dijital ruble fikrini 2020 yılının ekim ayı ortasında ortaya atmıştı. Özel elektronik cüzdanda saklanan benzersiz bir dijital kod biçiminde olacağı ve normal ruble ile birlikte tam teşekküllü bir ödeme aracı olacağı varsayılıyor.

Daha önce Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, banka olarak dijital ruble formatında C2C (bireyler arası) para transferleri için komisyon alınmamasını kararlaştırdıklarını ifade etmiş, yalnızca mal ve hizmet satın alımlarında özellikle C2B (bireyden tüzel kişilere) ödemelerinde komisyon alacaklarını belirtmişti.

'Dijital yuan, euro için risk'

 

Rusya 'dijital ruble' için tarih verdi!

 

Dijital euro mevduatları nasıl etkiler?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)