BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDijital platformlar yeme-içmeden önemli mi?----

Dijital platformlar yeme-içmeden önemli mi?

Dijital platformlar yeme-içmeden önemli mi?
07 Ekim 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

Yapılan son araştırmalar yükselen enflasyonun ardından ABD’lilerin büyük çoğunluğu market alışverişinden kısacağını ancak dijital platform üyeliklerinden vazgeçmeyeceğini ortaya koydu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dijital platformlar bir ihtiyaç haline dönüşmüş olabilir. ABD’de yükselen fiyatlar ve resesyon korkuları birçok Amerikalının temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekmesine neden oluyor. Ancak CNBC’nin haberine göre tüm bu endişelere rağmen tüketiciler Spotify, Amazon Prime ve Netflix gibi dijital platformlardan aboneliklerini kapatmıyor.

National Research Group’un araştırmasına göre ABD’de tüketicilerin yaklaşık üçte ikisi enflasyon nedeniyle harcamalarını azaltmak zorunda kalacaklarını söyledi. Buna karşın katılımcıların sadece üçte biri önümüzdeki ayda dijital platformlardaki aboneliklerini kapatmayı planladığını belirtiyor. Katılımcıların büyük çoğunluğu ise daha çok yemeği dışarıda yemek, market ve giyim alışverişlerini azaltmak gibei çözümler üzerinde yoğunlaşıyor.

Tüketicilerin büyük çoğunluğu televizyon ve dijital yayın servislerini ve ev güvenlik sistemlerini gıda ve benzin fiyatlarının önüne koyuyor. National Research Group İçerik ve Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerri Norton konuyla ilgili açıklamasında, “İnsanların dijital yayın aboneliklerine her zamankinden daha fazla değer verdiği çok açık” ifadelerine yer verdi.

Ankete göre katılımcıların yarısından fazlası (%51) abonelik ödemelerinin aylık harcamalarının önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. ABD’li tüketicilerin ayda ortalama 135 doları ve aylık bütçelerinin %17,8’ini aboneliklere harcadığı tahmin ediliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dijital yayın abonelikleri otomatik olarak yenilendiğinden kredi veya hesap kartlarında söz konusu harcamaların miktarını takip etmek zorlaşıyor. Birçok kullanıcı belli bir süre sonra bu tür aboneliklere ne kadar fiyat ödediklerinin hesabını kaçırıyor.

Yatırım danışmanlığı firması Wilson David’in Yeminli Mali Müşaviri Kathryn Hauer, müşterilerinin en az bir aboneliğe aylık otomatik olarak para verdiğini unuttuğunu belirtiyor.

Pazar araştırmaları şirketi C + R Research tarafından yaptırılan ayrı bir ankete göre, birçok tüketici abonelik hizmetlerine her ay harcadıklarını en az 100 doları hafife alıyor. Bununla birlikte hane halklarının bütçeleri eskisi kadar gevşek değil. Birçok mali danışman tekrarlayan aylık harcamaların azaltılmasının paradan tasarruf etmenin harika bir yolu olduğunu belirtiyor.

TikTok Shop açıldı

 

Dev teknoloji şirketlerinde toparlanma yakın mı?

 

Samsung'a çip darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)