BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDijital ödeme devi BoE başkanını transfer etti----

Dijital ödeme devi BoE başkanını transfer etti

Dijital ödeme devi BoE başkanını transfer etti
22 Şubat 2021 - 16:54 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Eski Başkanı Mark Carney, dijital ödeme şirketinin yönetim kuruluna katıldı. Yönetim kurulu değişikliği fintek şirketinin değerini 100 milyar doların üzerine taşıyacak yeni bir fonlama sürecine açıklamasının ardından yapıldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Kanada Merkez Bankası’nın eski başkanı Mark Carney, ABD’nin dijital ödeme şirketi Stripe’ın yönetim kuruluna dahil oldu. Açıklama, şirketin değerini 100 milyar doların üzerine çıkaracak yeni bir fonlama sürecinin planlandığına ilişkin söylentilerin ardından yapıldı.

Stripe’tan Pazar günü yapılan açıklamada, “dünyada birden fazla yasa altında faaliyet gösteren ve çok sayıda finansal kurumla işbirliği yapan Stripe, Mark Carney’nin küresel finansal sistemler ve yönetimi konusundaki kapsamlı deneyiminden fayda sağlayacak” dendi.

Şirketin websitesinde yer alan açıklamada, Carney ticaretin doğasının geçtiğimiz 10 yılda değişime uğradığına dikkat çekerek, Stripe’ın yeni dijital ekonomiyi mümkün kılacak olan şirketlerin en başında yer aldığını söyledi.

Carney, “internetin güçlü ve kapsayıcı ekonomik büyümenin motoru haline gelmesini sağlayacak küresel altyapıyı oluştururken, Stripe’a destek vermeyi dört gözle bekliyorum” dedi. Carney İngiltere Merkez Bankası’ndaki görevinden geçtiğimiz yıl mart ayında ayrılmıştı.

Forbes’un haberine göre yatırımcılar Stripe’ın değerinin 115 milyar dolar seviyesinde olduğunu düşünüyor. Üst düzey bir Stripe yöneticisi, aralık ayında Reuters’a yaptığı açıklamada, şirketin güneydoğu Asya, Japonya, Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere Asya kıtasında büyümek istediğini söylemişti.

Şirket ticaretle uğraşan kişilerin müşterilerinden dijital ödeme kabul edebilmesini ve ticaret bankacılığı alanında birçok hizmeti kullanmasını sağlayan ürünler sunuyor. Nisan ayında 600 milyon dolar gelir elde eden Stripe’ın o dönemdeki değeri 36 milyar dolar seviyesindeydi.

Tüketicilere yönelik fintek şirketleri, insanlar sosyal mesafe önlemleri kapsamında evde kalırken ve finans alanında giderek daha fazla dijital hizmetlere yönelirken, korona virüs pandemisi sürecinde büyük bir sıçrama yaşadı.

Wall Street’in dev bankalarından Goldman Sachs’ın Londra, Tokyo, New York ve Toronto ofislerinde 13 yıllık deneyim sahibi olan Carney, Birleşmiş Milletler’in iklim değişikliği ve finans alanında özel temsilcisi.

Stripe 2010 yılında İrlandalı milyarder kardeşler Patrick ve John Collison tarafından kuruldu. Kardeşler şimdi sırasıyla 32 ve 30 yaşlarında.

Mesele dijital para değil dijital finans!

 

AB vergi kara listesini güncelledi

 

Milyarder yatırımcı: Bitcoin altının yerini alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)