BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDijital euroda yeni gelişme----

Dijital euroda yeni gelişme

Dijital euroda yeni gelişme
13 Ocak 2021 - 16:26 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) dijital euronun üretimi konusundaki araştırmasına 8,000’in üzerinde geri dönüş geldi. Merkez bankası parasının dijital formunun tüm vatandaşlar ve şirketler tarafından erişilebilir olması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kamuoyu araştırması, 12 Ekim 2020 tarihinde, dijital euroya yönelik Eurosystem Raporu’un yayınlanmasının ardından başlatıldı. Verilerin ilk aşamada yapılan analizine göre, potansiyel dijital euroda katılımcıların %41’i ödeme gizliliği özelliği talep etti. Ödeme gizliliğini katılımcıların %17’sinin güvenlik ve %10’unun Pan-Avrupa erişimi talepleri izledi.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, “anketimizin yüksek katılımla sonuçlanması, Avrupa vatandaşlarının ve şirketlerinin, dijital euro vizyonunu şekillendirme konusundaki büyük ilgisini gösteriyor” dedi. Açıklamasının devamında, “vatandaşların, şirketlerin ve tüm paydaşların fikirleri, dijital euronun hangi kullanıl alanlarında en faydalı olacağını araştırırken bizim için yüksek önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Finextra’nın haberine göre, Eurosystem Çalışma Grubu, ECB ve Euro Bölgesi’nin 19 ulusal merkez bankasının uzmanlarını bir araya getirerek, dijital euronun piyasaya sürülmesini gerekli kılacak muhtemel senaryoları tespit etti.

Bu senaryolar arasında Euro Bölgesi’nde elektronik ödemelere yönelik talebin artması, ödeme yöntemi olarak nakit kullanımının önemli oranda azalması, Facebook’un Diem’i gibi küresel çapta özel ödeme araçlarının piyasaya sürülmesi ve diğer merkez bankalarının piyasaya sürdüğü dijital para birimlerinin yaygınlaşması yer aldı.

ECB’den yapılan açıklamada, kamuoyu araştırmasının kapsamlı analizinin bahar aylarında yayınlanacağı söylendi. Yetkililer raporun “ECB’nin yönetim kurulunun, dijital euro projesini ne zaman başlatacağına karar vermesinde önemli bir katkı sağlayacağını” ifade etti.

Dünya Bankası’ndan finansal kriz uyarısı

 

İngiltere için yeni kriz kapıda

 

Yanlış şifre 220 milyon doları silecek!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)