BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDijital euro hazırlığı----

Dijital euro hazırlığı

Dijital euro hazırlığı
11 Eylül 2020 - 10:01 www.finansgundem.com

ECB Başkanı: ECB, dijital euro konusunda kamuoyundan görüş alacak

ECB Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın dijital bir euro sunmanın artılarını ve eksilerini araştırdığını ve bulgularını bir istişare başlatmadan önce gelecek haftalarda yayınlayacağını bildirdi.

Dünyanın dört bir yanında büyük merkez bankaları, Bitcoin ve diğer kripto tokenlerdan gelen rekabeti savuşturmak için resmi olarak onaylanmış dijital para birimlerinin yaratılması üzerinde çalışıyor.

Lagarde, dijital euronun, dijital ödemeler için banknotlardan giderek daha fazla vazgeçen perakende kullanıcıları için yararlı olacağını ancak ECB ve euro bölgesinin 19 merkez bankasını içeren Eurosystem'in bu konuda herhangi bir karar vermediğini bildirdi.

Lagarde bir Bundesbank konferansına verdiği demeçte, "Bunu yapmanın faydalarını, risklerini ve operasyonel zorluklarını araştırıyoruz. Eurosystem görev gücünün bulgularının gelecek haftalarda kamuoyuna sunulması ve ardından bir kamuoyu istişare toplantısının başlatılması bekleniyor." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)