BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDijital çağda hesap dolandırıcılığıyla savaş----

Dijital çağda hesap dolandırıcılığıyla savaş

Dijital çağda hesap dolandırıcılığıyla savaş
14 Eylül 2020 - 17:57 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisi dolandırıcılık için yeni kapılar açtı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Korona virüs pandemisi birçok insan için eşi benzeri görülmemiş güçlükler getirdi. İnsanların günlük yaşamları ve işleri darbe aldı ve kişisel ve kurumsal hassasiyetler, suçlulara dolandırıcılık için yeni kapılar açtı.
ABD Ticaret Komisyonu’na göre suçlular online mağazalar açarak tüketicilere kişisel koruyucu ekipman satıyorlar ancak ödeme aldıktan sonra ürünleri göndermiyorlar. Bu durumda dolandırıcılar isim, fatura adresi, kredi kartı bilgileri ve diğer kişisel verileri elde edebiliyorlar ve bu bilgileri dolandırıcılık için kullanabiliyorlar.

Şimdilerde, finansal kurumların ve finans teknolojisinin hangi kredi başvurularını kabul edip hangilerini reddedeceğine daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Bu hem tüketiciyi hem de kendilerini finansal kayıptan korumak için oldukça önemli. Aite Group’a göre finansal kurumlar, 2022’ye kadar, kredi kartı başvurularındaki dolandırıcılıkla savaşmak için 781 milyon dolar bütçe ayıracak. Para kadar önemli olan bir diğer konu da zaman. Javelin Strategy & Resarch isimli araştırma şirketi tüketicilerin yeni hesap dolandırıcılığına denk gelmesi halinde sorunları çözebilmek için 15 saatten fazla zaman harcadığını açıkladı.

Uygulamalardaki dolandırıcılıkla savaş için teknoloji inovasyonu kullanılıyor

Tüm bunlara ek olarak, Javelin uygulama dolandırıcılıklarının finansal kurumlara yılda 10 milyar dolardan fazla kaybettirdiğini ve bunun sentetik ya da diğer kimlikle ilgili suçları kapsamadığını söyledi. Bu finansal kurumlar için en büyük zorluklardan biri olmaya devam ediyor çünkü bu suçların geleneksek metodlarla tespit edilmesi oldukça güç. Finansal kurumlar şimdi teknolojiyi kullanmak için yeni yöntemler aramalı ve yeni hesap dolandırıcılığıyla mücadele etmeli.

Payments Journal’ın haberine göre yapay zeka (AI) finansal kurumların yeni hesap dolandırıcılığına engel olmasına yardımcı olabilir. Örneğin, bazı finansal kurumlar, satış taahhüdü sürecinde, çeşitli veri tabanlarından bilgi toplamak için yapay zeka kullanıyor. Bu aynı zamanda çalınan kimliklerle açılan yeni hesapların sayısını azaltıyor ve tüketiciyi sentetik kimliklerden ve hesaplarının ele geçirilme tehlikesinden koruyor. Yapay zeka bilgiyi hızla denetimden geçirmek için kullanılabilir.

Bu dolandırıcılığı önlemek için mevcut stratejilerle bir araya geldiğinde güçlü bir savunma ortaya çıkarabilir ve böylelikle finansal kurumlar var olan boşlukları doldurabilir, dolandırıcılık önleme sistemlerinin kısıtlamaların üstesinden gelebilir. Daha da önemlisi yapay zeka finansal kurumlara riski yönetme konusunda güç sağlayabilir zira, yapay zeka suçlu davranışındaki değişiklikleri hızlıca tespit edip buna uyum gösterebilir. Şimdi finansal kurumların, veri çalma yoluyla dolandırıcılığın önüne geçmek için yapay zeka ve yapay öğrenme (ML) gibi ileri teknolojileri kullanmasının tam zamanı. Böylelikle eş zamanlı sonuçlar alınabilir ve finansal kurumlar daha bilgiye dayalı kararlar alabilirler.

Dijital bankalara talep artıyor

 

Siber saldırılar güvenlik uzmanlarını zorladı

 

Siber saldırı! 8 milyon şifre çalındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)