BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDijital banka lisansı için mevzuat hazırlanıyor----

Dijital banka lisansı için mevzuat hazırlanıyor

Dijital banka lisansı için mevzuat hazırlanıyor
25 Mart 2021 - 09:56 www.finansgundem.com

Düzenleyici ve denetleyici otoriteler şubesiz bankacılık dönemi için mevzuatları hazırlamaya başladı. Teknoloji şirketlerini heyecan sardı! Dijital bankacılığın önü açılıyor. İşte detaylar…

Bilgisayarlar, cep telefonları ve diğer dijital cihazlar sayesinde hayatımızı kolaylaştıran gelişmelerin hızla yaşandığı günümüzde, bankacılık sektörü de bu gelişmelerden payını alıyor. Finans ve bankacılık alanında yaşanan dijital değişim ve dönüşüm, bireylerin ve toplumun hızla dijitalleşmesine öncülük ediyor. Dijitalleşen dünyaya ayak uyduran bireyler için, tüm bankacılık işlemlerini bir tıkla halletmek cazip hale geliyor. Tüm yaşam süreçlerinin web üzerine taşındığı dünyamızda, bankacılık sektöründe ki maliyet azaltıcı gelişmeler herkesin dikkatini çekiyor ve dijital bankacılıktaki yenilikler müşteri tercihlerini etkiliyor.

BDDK HAREKETE GEÇTİ

Bu değişime kayıtsız kalmayan BDDK’nın yıl sonuna kadar dijital bankacılık düzenlemelerini hayata geçirmesi bekleniyor. Lisanslama kriterleri Basel prensipleri dikkate alınarak belirlenecek. Tasarruf sahiplerinin korunması temel önceliklerden olacak. Dijital bankacılık sadece telefon internet ya da alternatif dağıtım kanallarından yapılan bankacılık anlamına gelmiyor. Dünyada şubesiz sadece dijital kanallar üzerinden yapılan bankacılık giderek yaygınlaşıyor. Bu yüzden de finans kurumları fintech şirketlerine yatırım yapıyor. Sabah Gazetesi’nden Barış Ergin henüz dijital lisans için BDDK’ya yapılan bir başvuru olmadığını yazdı. Ancak kısa sürede yerli ve yabancı kuruluşların bu alanda önemli yatırımlar yapması bekleniyor. Sadece dijital bankacılık değil dijital para konusunda da yıl sonuna kadar önemli adımların atılması bekleniyor.

AVRUPA DEĞİŞİME AYAK UYDURAMADI

Bankacılık sektörü yetkilileri de dijital bankacılık konusunda bir beklentinin olduğu görüşünde. Sektörün teknolojik anlamdaki gelişimine dikkat çeken yetkililer, bu tür bir rekabete hazır olduklarını belirterek, "Avrupa'da bankacılık sektörü bazı alanları boş bıraktı. Bu alanlarda çeşitli girişimler dijital bankacılık sektörüne giriş yaparak o alanı doldurdu. Ancak bizde durum pek böyle değil. Türk bankacılık sektörü teknolojik açıdan gelişmiş bir yapıya sahip. Ayrıca biz çeşitli uygulamalarla banka dışında girişimleri kurduk" değerlendirmesinde bulunuyor.

TÜRK BANKALARI DEĞİŞİME HAZIR

Türk bankacılık sektörünün büyük çoğunluğu ya kendi ödeme ve elektronik para şirketlerini kurdu ya da bu alanda bir şirketi satın aldı.

Yeni düzenleme, bankacılıktaki diğer işlemleri yapmak isteyen elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketlerini de heyecanlandırıyor. Sayıları 35'i bulan ödeme hizmeti şirketleri şu ana kadar kartlı ödemeler dışında diğer bankacılık hizmetlerini gerçekleştiremiyordu.

Bankacılık dönüşse de müşteri ihtiyaçları değişmiyor

 

"Bankacılık Sektörü İçin Sürdürülebilirlik Kılavuzu" güncellendi

 

Dijital bankacılığın 5 avantajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)