BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDijital ABD Doları yaklaşıyor----

Dijital ABD Doları yaklaşıyor

Dijital ABD Doları yaklaşıyor
23 Mart 2022 - 16:19 www.finansgundem.com

Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan dijital doların hayata geçmesi için yeni bir adım atıldı. BIS’in ürettiği proje merkez bankalarının birbiri arasında güvenli dijital para transferini mümkün kılıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası finans otoriteleri, merkez bankaları tarafından desteklenen dijital para birimlerinin dünya çapındaki para sistemine dahil edilmesi için prototip platformlar geliştirerek dijital doların gerçeğe dönüşmesine dair umutları artırdı.

Financial News’in haberine göre, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Salı günü yaptığı duyuruda, birden fazla merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para birimleriyle uluslararası anlaşmaları kolaylaştırmak için iki ön platform geliştirdiğini duyurdu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre "merkez bankalarının bankası" olarak tanımlanan BIS’in Türkiye’nin de dahil olduğu 55 üyesi bulunuyor. Uluslararası kuruluşun üye ülkelerin merkez bankaları rezerv politikaları konusunda koordine olmalarını sağlamak ve merkez bankaları arası para transferlerinde aracı olmak gibi görevleri bulunuyor. BIS’in dijital dolar anlaşmalarına getirdiği yenilik Avustralya, Singapur, Malezya ve Güney Afrika merkez bankaları iş birliğiyle geliştirildi.

BIS, "Dunbar Projesi" adı verilen projenin, finans kurumlarının ortak bir platformda doğrudan birbirleriyle işlem yapmak için merkez bankası dijital para birimlerini kullanabileceklerini kanıtladığını belirtti. Proje, aracılara olan bağımlığın potansiyel olarak azaltılmasını ve sınır ötesi işlemlerin maliyetinin ve süresinin düşürülmesini vadediyor.

Singapur'daki BIS İnovasyon Merkezi Başkanı Andrew McCormack yaptığı açıklamada, "Dunbar Projesi, sağlam teknolojik yollarla uygulanan yönetişim mekanizmalarıyla güven ve ortak kontrol konusundaki temel endişelerin giderilebileceğini ve gelecekteki küresel ve bölgesel platformların geliştirilmesinin temelini atabileceğini gösterdi" açıklamasında bulundu.

Bitcoin ve ether gibi merkezi olmayan ve volatilitesi yüksek kripto para birimleri, hızla büyüyen dijital varlık alanında büyük ilgi gördü. Merkez bankaları ise bu iklime yeni yeni yetişmeye başlıyor. ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere birden fazla ülkenin yetki sınırlarındaki mali otoriteler, kendi ulusal para birimlerinin dijital sürümlerini üretme olasılığını araştırıyorlar.

Bu ayın başlarında, ABD Başkanı Joe Biden kripto para birimlerinin hızla büyümesini bir başkanlık kararnamesiyle özetledi ve dijital varlıkları ele alan ABD politikasını detaylandırdı. Kararnamede ABD dijital doların üretilmesinin araştırma ve geliştirme çalışmalarının aciliyeti vurgulanmıştı.

ABD'den dijital para adımı: Biden imzaladı

 

Kripto paralardaki yükselişin itici gücü ne?

 

Rusya’nın internet yasakları 1.2 milyar dolar kaybettirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)