BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDiCaprio Bolsonaro'ya yanıt verdi----

DiCaprio Bolsonaro'ya yanıt verdi

DiCaprio Bolsonaro'ya yanıt verdi
01 Aralık 2019 - 15:22 www.finansgundem.com

Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun, ABD'li aktör ve çevre aktivisti Leonardo DiCaprio'yu Amazon bölgesindeki yangınlara maddi teşvik sağlamakla suçlamasının ardından DiCaprio bir açıklama yaptı.

Bolsonaro'nun suçlamalarına Instagram hesabı üzerinden yanıt veren Leonardo DiCaprio, şunları yazdı: 

"Amazonlar için bu kriz döneminin ortasında Brezilya'nın kültürel ve doğal mirasını korumak için çabalayan halkını destekliyorum. Onlar çevreyi korumak için gereken bağlılık ve tutkunun inanılmaz birer örneği. Bu yeri doldurulamaz ekosistemlerin geleceği tehlikede ve onları koruyan grupların yanında yer almaktan gurur duyuyorum. Desteğe gerek olsa da biz hedef alınan örgütlere yatırım yapmadık. Brezilya'nın yerel halkının, yerel hükümetlerinin, bilim insanlarının, eğitimcilerin ve Amazon'un geleceğini korumak için yorulmadan çalışan kamuoyunun yanındayım. "

Bolsonaro, DiCaprio'nun, bu yıl Amazon Ormanları'nda çıkan yangınlardan kısmen sorumlu olduğunu iddia ettiği kar amacı gütmeyen örgütlere fon sağladığını savunmuştu. Bolsonaro, "DiCaprio havalı adam, değil mi? Amazon'u yakmak için para veren" ifadesini kullanmış fakat iddialarını delillendirememişti. 

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü (INPE), ağustos sonunda yayımladığı raporda, Brezilya'daki Amazon ormanlarında yılın ilk sekiz ayında 83 binden fazla yangın çıktığını bildirmişti.

Yeryüzündeki oksijenin yüzde 20'sini sağlayan, "Dünya'nın akciğerleri" olarak adlandırılan Amazon Yağmur Ormanları yılda bir milyar tondan fazla atmosferik karbonun emilmesini sağlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)