BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Devletten para pul istemiyoruz"----

"Devletten para pul istemiyoruz"

Devletten para pul istemiyoruz
31 Aralık 2015 - 06:19 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Hisacıklıoğlu, "Biz devletten para, pul istemiyoruz. Tek istediğimiz rakiplerimizle eşit şartlarla rekabet etmek" dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Biz devletten para, pul istemiyoruz. Tek istediğimiz rakiplerimizle eşit şartlarla rekabet etmek. Rakibimin üzerindeki vergi yükü ne, bana da onu yükle. Hangi standartta ham madde, enerji temin ediyor. Ben de onu kullanayım. ‘Gerisini bize bırakın’ diyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) tarafından düzenlenen Eskişehir Ekonomi Buluşması’nda yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan terör olaylarını lanetledi.

Türkiye’nin gündeminde şu anda asgari ücretin bulunduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, işverenler olarak “işçimiz fazla kazanmasın, asgari ücretin artışına karşıyız” gibi bir algının oluşmasına karşı olduklarını vurguladı. TOBB Başkanı  Hisarcıklıoğlu, işverenlerin de çeşitli sıkıntılarının olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İSTİHDAM ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKLERİNDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ"

“Şu an itibarıyla ben işçime bin 500 lira ödüyorum ama işçimin eline bin lira geçiyor. Ben diyorum ki ‘Bu aradaki 500 lirayı kim alıyorsa işçime verilsin.’ Bunu derken bin 300 liranın işçimin cebine girmesini kıskanır mıyım? İşçimin cebine girse daha fazla harcayacak. Bizim için daha fazla pazar olacak. Yani ‘Kazanmasın’ deme şansımız var mı? Biz de bin 500 lira cepten çıkıyor zaten. İstihdam üzerindeki vergi yüklerinde dünya birincisiyiz, yüzde 72. Bizden sonra Almanya geliyor, yüzde 53, ABD ise yüzde 38. “Biz devletten para, pul istemiyoruz. Tek istediğimiz rakiplerimizle eşit şartla rekabet etmek. Rakibimin üzerindeki vergi yükü ne, bana da onu yükle. Hangi standartta ham madde, enerji temin ediyor. Ben de onu kullanayım. ‘Gerisini bize bırakın’ diyoruz.”

DAMGA VERGİSİ KALKSIN

Hisarcıklıoğlu, damga vergisine değinerek, “İnternet üzerinden bir mal aldınız, yüzde yarım damga vergisi var. Ödemezseniz vergi kaçakçısı oluyorsunuz. Damga vergisi dünyada olmayan bir vergi. Dünyada olmayan bir verginin karşısındayız. Bunun kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)