BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDevlette ‘Rehber Köpek’ dönemi----

Devlette ‘Rehber Köpek’ dönemi

Devlette ‘Rehber Köpek’ dönemi
17 Kasım 2019 - 14:31 www.finansgundem.com

Engellilere yardımcı olan rehber köpekler için TBMM’ye kanun teklifi verildi. Yasa teklifi kabul edilirse engelli bireylerin yanındaki rehber köpekler, tüm ulaşım araçlarından da ücretsiz yararlanacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından hazırlanan kanun teklifinde, engelli bireylerin bağımsız yaşam imkanlarını geliştirmek amacıyla kamusal ve özel alanlarda rehber köpek kullanımının önünün açılması istendi.

Ağbaba teklifin gerekçesinde, “Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata etkin katılımlarını sağlamak için, rehber köpeklere dair düzenlemeler de yapılmalıdır. Rehber köpekler, engelli bireylere destek olmak amacıyla eğitimden geçmektedir'' denildi ve şu görüşler savunuldu:

EV SAHİBİ KISITLAYAMAYACAK

“Türkiye nüfusunun yüzde 12,5'i, engelli bireylerden oluşmakta ve aileleriyle birlikte 20 milyonu aşan bir nüfusa denk gelmektedir. Engelli bireylerin, toplum içinde herhangi bir kısıtlama olmadan yaşaması gerekmektedir. Türkiye'de 4 bin civarında rehber köpek vardır. Rehber köpekler, tüm kamu ve özel alanları kısıtlama olmaksızın kullanabilmelidir”

Yasa teklifi kabul edilirse engelli bireylerin yanındaki rehber köpekler, tüm ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak. Kamu ve özel tüm iş yerlerine de girebilecekler. Kiracı ile ev sahibi arasındaki kira sözleşmelerinde, rehber köpek gerekçe gösterilerek kısıtlama yapılamayacak. Engelli bireyler ise rehber köpeklerin yaratabileceği zarardan sorumlu olacak. (Sözcü)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)