BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevlet Personel sistemine darbe ayarı----

Devlet Personel sistemine darbe ayarı

Devlet Personel sistemine darbe ayarı
19 Temmuz 2016 - 07:15 www.finansgundem.com

Darbe girişimi sonrası devlet personel rejiminde değişikliğe gidilmesi gündemde, 657’nin temel iş güvencesi sistemi değişebilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanı Süleyman Soylu, devlet personel sisteminde değişiklik yapılacağını ve devlet memurlarının en tartışmalı konularından biri olan “yargı kararıyla geriye dönme” yapısının değiştirilebileceğini söyledi. 

Dünya’nın edindiği bilgilere göre, bu yöndeki girişimler daha önceden başlatılmıştı. Çok sayıda darbe ve terör örgütü ilişkili kamu görevlisinin görevden el çektirilmesi ve açığa alınması işlemlerinin ardından, işten atılmasının da gündeme gelmesiyle konu ivedi hale geldi. 

Devlet personel rejimi, başta 657’de neredeyse kesin bir iş güvenliği (işten atılmama) sağlaması yanında, devlet memurlarının aldığı unvan ve derecenin altında bir başka işte görevlendirilememesi gibi ikinci bir güvenceyi de içeriyor. Ayrıca, çok sayıda idari yargı içtihadı nedeniyle, herhangi bir görevden alınsa dahi sıklıkla aynı göreve iade edilmeye yönelik idari yargı kararı çıkarılabiliyor. 

Yapılacak düzenlemenin bu iki hususa yönelik olacağı, işten atılmanın belirli şartlar altında yapılabilir hale gelmesi ve kolaylaştırılması, iş güvencesinin iş kanunu benzeri haline getirilerek, iade kararı çıksa da mali ve sosyal hakları verilerek ikinci kez işten atılabilmesine imkan sağlayacak seviyeye getirilmesini içereceği vurgulandı. Düzenlemenin diğer boyutunun ise mali hakları değişmeden, unvan ve pozisyon olarak kişilerin son ulaştığı seviyeden daha farklı unvan ve derece gerektiren işlerde görevlendirilebilmesine imkan vereceği vurgulandı. 

Mehmet Kaya/Dünya

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)