BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevlet başkanından şok açıklama: Savaşa hazır olun----

Devlet başkanından şok açıklama: Savaşa hazır olun

Devlet başkanından şok açıklama: Savaşa hazır olun
21 Ekim 2015 - 23:51 www.finansgundem.com

Polonya Devlet Başkanı Andrey Duda, katıldığı televizyon programında 'Tüm vatandaşlarımız savaş hazır olmalı' dedi

Devlet kanalı TVP1'de yayınlanan bir programa katılan Duda, Polonya vatandaşlarını, Ukrayna'nın zulüm ve aşağılamalarına maruz kalan soydaşlarının yaşadığı eski Polonya topraklarını geri almak için savaşmaya hazır olmaya çağırdı. 

'TÜM VATANDAŞLARIMIZ SAVAŞA HAZIR OLMALI'
"Eğer modern Ukrayna, SSCB'nin eylemlerini kınıyorsa, o zaman 1939'a kadar Polonya'ya ait olan toprakları da gönüllü olarak geri vermeli" ifadesini kullanan Duda, Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Volın ve Rivne'yi (2. Dünya Savaşı öncesinde Polesya, Galiçya ve Volini adlarını taşıyan bölgeler) geri alabilmek için çalışma başlattıklarını açıklayarak, tüm Polonya halkından destek istedi.

Polonya lideri, "Her vatandaşımız, üzerinde çok sayıda Polonyalının yaşadığı ve savunmamıza ihtiyaç duyan topraklarımızı geri almak için savaşmaya hazırlıklı olmalı" diye konuştu.

'KİEV SSCB'Yİ KINIYOR AMA KAZANDIRDIKLARINI İADE ETMİYOR'
Duda'nın açıklamasına destek veren programın sunucusu Elizabet Yaroviç de "Mevcut Ukrayna yönetimi, Sovyetler Birliği yüzünden acılar çektiğini söylüyor ama aynı zamanda 'Sovyet işgali' sayesinde kazandığı toprakları geri vermiyor" yorumunu yaptı.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti sınırlarına geçen eski Polonya toprakları, Kiev ile Varşova arasında anlaşmazlık yaratıyor. Polonyalı 'Kresy Wschodnie' (Doğu Sınırları) adlı sivil toplum hareketi, Ukrayna'nın batısında yer alıp eskiden Polonya vatandaşlarına ait olan mülklerin iadesi için nisan ayından bu yana hukuk mücadelesi veriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)