BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDevlerden Rusya’ya boykot----

Devlerden Rusya’ya boykot

Devlerden Rusya’ya boykot
14 Mayıs 2014 - 06:38 www.finansgundem.com

Batılı üst düzey yönetici, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na katılmayacaklarını duyurdu

Rusya’nın Ukrayna’da izlediği politikalar iş dünyasından da tepki çekti. Bazı batılı şirketlerin üst düzey yöneticilerinin, 22-24 mayıs tarihleri arasında Rusya'da gerçekleştirilecek St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na katılımlarını iptal ettiği belirtildi. Foruma katılmama kararı alan 12 kadar CEO ve yönetim kurulu başkanından sadece biri gerekçe olarak yükselen siyasi tansiyonu gösterdi.

St. Petersburg'da gerçekleştirilecek foruma katılımını iptal eden üst düzey yöneticiler arasında Conocophillips, Airbus, Visa, Alcoa, Siemens, Citigroup, Morgan Stanley, Pepsi ve Eni CEO’ları bulunuyor. Danışmanlık şirketi Bain & Company yönetim kurulu başkanının da foruma katılmayacağı kaydedildi.

‘GAZI SİLAH OLARAK KULLANMAKTAN VAZGEÇ’

Öte yandan, Ukrayna Başbakanı Arseny Yatsenyuk, Moskova'ya "Doğalgazı bir silah olarak kullanmaktan vazgeç" çağrısında bulundu. AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Yatsenyuk, "Piyasa temelli bir yaklaşıma hazırız. Rusya, yeni tip bir Rus silahı olarak doğalgazı kullanmayı bırakmalı" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)