BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDevler bir arada----

Devler bir arada

Devler bir arada
07 Kasım 2013 - 14:16 www.finansgundem.com

OECD, TKYD ve TSPAKB işbirliğinde düzenlenen toplantıda Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Yatırım Fonu yöneticileri İstanbul’da buluştu

OECD, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD işbirliği ile 4 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenen toplantıda varlık finansmanı ve yatırım fonları tepe yöneticileri bir araya geldi. MENA bölgesinde Kurumsal Yönetim ve yatırımcı ilişkilerinin gelişmesinin önemi üzerinde durulan toplantının açılış konuşmalarını TKYD Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Koç, TSPAKB Başkanı Attila Köksal ve OECD MENA Bölgesi Uzmanı Alissa Amico yaptı.
İlhami Koç, Kurumsal Yönetim İlkeleri’nin Türkiye’deki gelişme sürecinin yanı sıra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından zorunlu kılınan ilkelerin Türkiye’de yatırımcı ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağladığını anlattı. Attila Köksal da “Bugün Borsa İstanbul bünyesindeki halka açık hisselerin yüzde 60’ı yabancı kurumsal yatırımcıların elindedir. Bu yatırımcıların çoğu ise büyük bankalar ve holdinglerdir; daha küçük şirketler şeffaflık ve likidite problemleri nedeniyle yabancı yatırımcıların ilgisini çekememektedir. Bu sebeple, TSPAKB olarak Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin geliştirilmesinin Türkiye sermaye piyasaları ve ülkemiz ekonomisi için öneminin farkındayız" şeklinde konuştu.
Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesini kurumsal yatırımcılar açısından daha cazip bir hale getirmek amacıyla çözüm önerileri üretmek amacıyla OECD liderliğinde oluşturulan kurul, gelecek dönemde düzenli toplantılarla bir araya gelerek bu yönde alınması gereken tedbirler konusunda görüş üretmeyi hedefliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)