BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDev yatırım şirketi Singapur’un emlak piyasasına odaklanıyor----

Dev yatırım şirketi Singapur’un emlak piyasasına odaklanıyor

Dev yatırım şirketi Singapur’un emlak piyasasına odaklanıyor
21 Nisan 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

ABD’nin dev yatırım şirketi Blackstone Lucas Real Estate’ten Sandcrawler binasını satın aldı. Şirket teknoloji şirketlerinin genişlediği bir bölgede emlak yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin dev yatırım şirketi Blackstone Group, şehirde teknoloji şirketlerinin ofis alanına yönelik artan talebinden getiri sağlamak için Singapur’un emlak piyasasına yatırım yapacak. Planlar ABD’nin özel sermaye şirketinin Lucas Real Estate’e ait sekiz katlı Sandcrawler binasını 132 milyon dolara aldığını açıklamasının ardından geldi. Asya Emlak Satın Alımları Başkanı Alan Miyasaki, Blackstone’un güçlü getiri sağlayacak yüksek kaliteli varlıklarda uzun vadeli yatırımlar yapmayı hedeflediğini söyledi.

Bloomberg’in haberine göre, bu planların başarıya ulaşması için ise güçlü kiracılara ihtiyaç var. Şirketin satın aldığı Sandcrawler binası Walt Disney ve Hükümet Teknoloji Ajansına ev sahipliği yapıyor. Şirketin yatırım hamlesi Singapur’un emlak varlıklarının yabancı yatırımcılar için ne kadar çekici olduğunun altını çiziyor. Zira şehir bir finans merkezi olarak teknoloji şirketleri için de giderek önem kazanıyor.

ABD’nin Amazon ve Facebook gibi devleri ile Çin’in Alibaba ve ByteDance gibi büyük şirketleri de Singapur’u Asya operasyonlarının merkezi haline getirmek isteyen şirketler arasında. Sandcrawler anlaşması Blackstone’un Singapur’da yeni stratejisi dahilinde satın aldığı ilk emlak. finansgundem.com'un derlemesine göre, şirketin Asya’da yönettiği 3,6 milyar dolar bulunuyor. Şehirde ofis binalarının bulunduğu en geniş alanda yer alan bina, Star Wars filmlerindeki Sandcrawler kalelerinden ilham alarak tasarlanmış ve Lucasfilm tarafından kullanılmış.

Teknoloji şirketleri bu alanlarda bulunan az katlı binalarda ofis alanına sahip olmak için çaba gösteriyor. Miyasaki, Grab Holdings ve Sea’nin e-ticaret birimi Shopee’nin Sandcrawler’ın bulunduğu bölgede ofislerinin olduğunu söyledi. Miyasaki, “gökdelenlerin havalı sayıldığı bir dönem vardı” dedi. Giderek daha fazla teknoloji ve içerik şirketinin zaman içinde Singapur’daki varlığını artırması bekleniyor. Şehrin fikir hakları konusunda sağladığı koruma da bu konuda etkili olan unsurlardan bir tanesi.

Dünyada yaşanan jeopolitik gerilimler de Singapur’un çekiciliğini artırıyor. Singapur, Miyasaki’ye göre “herkesin kabul ettiği tek yer” ve Asya’nın İsviçresi sayılabilir.  dedi. Blackstone teknoloji, lojistik ve içerik üretimi gibi alanlara odaklanan stratejisi dahilinde Asya’nın diğer bölgelerinde de emlak yatırımları yapıyor. Hindistan’da en fazla ofise sahip şirket olan Blackstone’un portföyü küresel teknoloji şirketlerine kiraya veriliyor.

'ECB'nin açıklamaları Euro'yu etkilemeyecek'

 

Batan 1,7 milyarlık fonun perde arkası

 

Londra Köprüsü'ndeki istasyon tahliye ediliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)