BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Dev yatırım bankası için olumsuz beklenti----

Dev yatırım bankası için olumsuz beklenti

 Dev yatırım bankası için olumsuz beklenti
07 Ekim 2022 - 08:19 www.finansgundem.com

Zor günler geçiren ve mali yapısını düzeltmek için varlık satışına başlayan Credit Suisse’in yıl sonunda rekor miktarda zarar açıklaması bekleniyor.

Yılbaşından bu yana hisseleri yüzde 60 oranında değer kaybeden Avrupa’nın en büyük yatırım bankalarından Credit Suisse için 2022'de 3 milyar dolar zarar bekleniyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Credit Suisse'in zararlarının yıl sonuna kadar 3 milyar dolara yükselmesini ve potansiyel olarak çekirdek sermayesini temel %13 seviyesinin altına düşmesini bekliyor.

Credit Suisse, yılın ilk yarısında 1,9 milyar frank (1,92 milyar dolar) zarar bildirdi. Temmuz ayında banka, 2022'nin geri kalanı için %13 ila %14 arasında bir ortak sermaye katmanı 1 (CET1) oranıyla faaliyet göstermesini beklediğini bildirdi.

Derecelendirme kuruluşunun finansal kurumlar grubu kıdemli başkan yardımcısı Alessandro Roccati, "Yılın ikinci yarısında daha fazla zarar tahmin ediyoruz. Tüm yıl için 3 milyar dolarlık zarara bakıyoruz, bu da CET1'in %13'ün biraz altında olacağı anlamına geliyor" dedi.

ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Yılın ilk yarısında yatırım bankacılığı alanında yaklaşık 1,4 milyar dolarlık kayıp açıklayan bankanın, üst düzey bankacılara verdiği bonusları 106 milyon dolar kısması sonucu yetenekli çalışanlarını kaybetmesi ve Ukrayna işgali sonrası yaptırımlar nedeniyle Rusya ayağından yaklaşık 10 milyar dolarlık iş kaybı yaşaması, hali hazırda sıkılaşan piyasalar nedeniyle zor günler yaşayan bankaya olan yatırımcı güveninin dibe vurmasına yol açtı.

VARLIK SATIŞINA BAŞLADI

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, büyüme çalışmaları ve belirsizlikleri finanse etmek için bile bazı varlıklarının sattıktan sonra 4 milyar İsviçre Frangı sermaye artırımına gitmesi gerekebileceğini öngörülüyor.

Son bir yılda hisse değeri yaklaşık yüzde 60 düşen bankanın piyasa değeri Mart 2021’de 30 milyar Frank civarında iken mevcut değeri yaklaşık 10 milyar franga düştü ve b
Zor durumdaki Credit Suisse, Zürih'in finans bölgesinin merkezindeki Paradeplatz'da bulunan ünlü Savoy Hotel'i satmak istediğini açıkladı.

Bir sözcü, İsviçre bankasının küresel emlak stratejisinin bir parçası olarak emlak portföyünü düzenli olarak gözden geçirdiğini bildirdi.

Sözcü, "Bu sürecin bir parçası olarak banka, Hotel Savoy için bir satış süreci başlatmaya karar verdi. Tüm teklifleri ve potansiyel yatırımcıları dikkatle değerlendireceğiz ve zamanı geldiğinde herhangi bir kararı bildireceğiz" dedi.

Yaklaşık 200 yıllık otel, bu yıl büyük bir tadilat nedeniyle kapandı ve 2024'te Hotel Mandarin Oriental Savoy Zurich olarak yeniden açılacak.

KENDİ TAHVİLLERİNİ SATMAYI ÖNERDİ

Zor durumdaki İsviçre bankası Credit Suisse Group AG, planlı bir revizyonun son rötuşlarını yapmaya çalışırken yaklaşık 3 milyar İsviçre Frangı (3 milyar dolar) değerinde borçlanma kağıtlarını geri almayı teklif etti.

Yapılan açıklamada, "İşlemler, genel borç kompozisyonumuzu yönetmeye ve faiz giderlerini optimize etmeye yönelik proaktif yaklaşımımızla tutarlıdır ve borcu cazip fiyatlarla geri almak için piyasa koşullarından yararlanmamıza olanak tanıyacak" denildi.

Credit Suisse7in varlık satışlarını veya birimler arası pazar çıkışlarını da içermesi muhtemel büyük bir stratejik incelemenin sonuçlarını duyurmasına haftalar kaldı.

Yatırımcılar, özellikle yatırım bankasının ağır kayıplara uğradığı bir dönemde, bankanın planının maliyetini nasıl karşılayacağı ve bunun sermaye gücü için ne anlama geleceği konusunda endişeli.

Credit Suisse’te ‘transfer krizi’ büyüyor

 

Credit Suisse gerçekten iflas edebilir mi?

 

Credit Suisse, S&P 500 hedefini düşürdü

 

Credit Suisse’te telefonlar susmuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)