BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDev şirketler özelleştiriliyor----

Dev şirketler özelleştiriliyor

Dev şirketler özelleştiriliyor
06 Ekim 2014 - 12:23 www.finansgundem.com

Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı. Kısa zaman içinde elektrik üretim santralleri, otoyol ve köprüler, bazı limanlar ve Erzurum Kış Olimpiyatları Tesislerini özelleştireceklerini belirten Şimşek, geliri Halkbank'a aktarılmak üzere Halk Sigorta ile Halk Emeklilik'i de özelleştirmeyi düşündüklerini bildirdi. Maliye Bakanı Şimşek, özelleştirilmesi planlanan alanlara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Yeni dönemde devletin birçok alandan çekileceğini ve buraları daha etkin, daha verimli çalıştırabilecek özel sektöre devredeceklerini açıklayan Şimşek, bundan hem devletin hem vatandaşın hem de özel sektörün kazançlı çıkacağını dile getirdi.

BAŞARILI BİR MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Bazı alanlarda kar ediliyor gibi görülse de buraların özel sektör eliyle işletilmesi sayesinde, daha verimli bir ortamın oluşturulacağı bilgisini veren Şimşek, şunları kaydetti: "Bizim buradaki amacımız daha etkin, daha verimli bir işleyişi sağlamak, daha çok insanımıza istihdam ortamı oluşturmak, sektörlerde rekabet ortamı oluşturmak, kaliteyi artırmak ve herkesin kazançlı çıkacağı bir yapıyı kurmak. Bunu özellikle elektrik dağıtım sektöründeki özelleştirmelerde ortaya koyduk. Bu alanda yapılan özelleştirmelerle hem kayıp kaçak oranı azaldı hem devlet daha çok gelir elde etti hem de vatandaşa daha kaliteli hizmet gitmeye başladı. Bu başarıyı diğer alanlarda da yakalayacak bir model üzerinde çalışıyoruz."
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞIM07 Ekim 2014 21:37

    türkler ZÜĞÜRT AĞA FİLMİNDE Kİ GİBİ ülke sınır girişlerine "SATLIK ÜLKE " YAZSINLAR. YAPILAN YOK SATMA ÇOK, YAPMA imar etme YOK YIKMA VE YAĞMA VAR bu eski alışkanlık..

  • ÇAKA ÇUKA.07 Ekim 2014 00:25

    Önümüzdeki dönemde ingiltere başkanı margırat tahçır gibi tüm millete KELLE VERGİSİ konulacak bunu yapmayı düşünüyorlar ve en sonundada suriye gibi bölüneceğiz.şimdiyken bölünmeler başladı.yazıklar olsun atalarımızın KEMİKLERİ sızlıyor yattığı yerde yüce ALLAHIM onlara canlarını geri verse onların diyeceği teklaf ALLAHIM bizler canımızı bunlar içinmi verdik ülkeyi yönetenler hep hırsız olmuş insanlar hep ezilmiş bizler bunlar içinmi canlarımızı verdik haklarımızı HARAM EDİYORUZ derler.

  • acar06 Ekim 2014 15:38

    en sonunda da halkbankı, ziraatı satarsınız aha oldu bitti. gidişat bu, cari açık yüksek, vergiler yüksek

  • SATIN 06 Ekim 2014 14:59

    SATIN ARTIK BİTSİN BU ÖZELELŞTİRMELR ONDAN BAKALIM NE SATILILACAK