BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDev şirket sahibi Aldi ailesinde miras kavgası----

Dev şirket sahibi Aldi ailesinde miras kavgası

Dev şirket sahibi Aldi ailesinde miras kavgası
21 Kasım 2016 - 07:37 www.finansgundem.com

Almanya’nın en ünlü süpermarket zinciri Aldi Nord ailesinde miras kavgası, savaşa dönüştü

Ucuz süpermarket zinciri Aldi Nord ailesi, Almanya’nın en zengin altı ailesinden biri. Küçük bir bakkal olarak kurulan Aldi şirketi, daha sonra kardeşler arasında Aldi Nord ve Aldi Süd diye ikiye ayrıldı. Aldi Nord, bugün 2 bin 400 şubesi, 28 bin çalışanı ve yıllık 12 milyar euro cirosuyla dünya devi. Şirketin sahipleri iki kardeş Berthold Albrecht ile Theo Albrecht. İki kardeş, babaları gibi hep kamuoyundan uzak durmakla tanınıyor. Büyük kardeş Berthold Albrecht şirketin yönetim kurulu başkanıyken 2012’de 58 yaşında öldü. Aldi ailesi Albrecht’in ölümünü bile iki hafta sonra gazetelere verdikleri ilanla kamuoyuna duyurdu. Berthold Albrecht’in ölmesiyle aile içinde miras kavgası patladı. Bir tarafta Albrecht’in dul eşi Babetta ve beş çocuğu, karşı tarafta ise küçük kardeşi Theo Albrecht ile 88 yaşındaki anneleri Caecilie. Babetta Albrecht ile çocukları, şirket yönetiminde söz sahibi olmak istiyor. Theo Albrecht ise ağabeyinin bıraktığı vasiyetnameden hareketle, buna karşı çıkıyor. Miras kavgası Aldi imparatorluğunu sallıyor.

‘MÜTEVAZI YAŞAMIYOR’ ELEŞTİRİSİ

Albrecht ile anne Caecilie, dul Babetta ve çocuklarını Aldi ailesinin mütevazı yaşam tarzına uymadığı görüşünde. Babetta çok şatafatlı defilelerde en önde oturuyor. Karnavalda dar giysiler, derin dekolteli kostümlerle dolaşıyor. Pahalı takılar takıyor. Genç kardeş Theo Albrecht ayrıca yengesi Babetta’yı ağabeyiyle son günlerinde hiç ilgilenmemekle ve kendi hayatını yaşamakla suçluyor. Erken doğum beş çocuklarının sağlık açısından dünya devi bir şirketi yönetme yetisine güvenilmiyor. Kavganın ana kaynağı ise Berthold Albrecht’in bıraktığı vasiyetname.

ÇOCUKLARINA GÜVENMİYOR

Ağabey Albrecht’in 2008’de el yazılı noter tasdikli vasiyetnamesinden çocuklarına güveninin oldukça az olduğu anlaşılıyor. Vasiyetnamede çocuklarına kendi ayakları üzerinde durduklarını ispat etmeleri için 32 yaşına kadar aile kasasından para verilmemesi tavsiye ediliyor. Ayrıca ek açıklamada mirasa ortaklıkta Aldi ailesinin davranış şartlarına uyulması şartı koşuluyor. Yani yat, özel jet almak yok ve şatafatlı yaşam tarzından uzak durulacak.

UCUZ MARKA GİYİNİYOR

Kamuoyunda göze batmamak için hep anonim yaşayan, hatta Easy jet gibi ucuz havayoluyla seyahat eden ve pahalı marka olmayan Zara’dan giyinen çocukları babalarının böyle bir şart koşmasına şaşırıyor. Babaları İsviçre’de hasta yatağında yatarken ailenin avukatından Essen kentindeki villada vasiyetnamenin saklı olduğu çelik kasayı getirmesini istiyor. Avukatı çelik kasayı götürüyor. Ama baba Albrecht vasiyetnamede bir değişiklik yapmıyor. Dul eşi Babetta, kocasının vasiyetnameyi istemesini, çocukları lehine değişiklik yapmak isteği olarak yorumluyor. Babetta Albrecht şimdi bu kavgaya bir yenisini daha ekledi. Mahkemeye eşinin ağır alkol bağımlısı olduğunu ve vasiyetnamenin içeriği ve önemini anlayabilecek durumda olmadığı bir dilekçe verdi. Aldi ailesinin miras kavgası ünlü Alman yazar Thomas Mann’ın Nobel ödülünü kazandığı, Buddenbrooks ailesinin yükselişi ve çöküşünü anlatan aynı adlı romanını anımsatıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)