BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDev şirket 1 rubleye satılıyor----

Dev şirket 1 rubleye satılıyor

Dev şirket 1 rubleye satılıyor
06 Haziran 2018 - 08:52 www.finansgundem.com

Rusya inşaat sektöründe soğuk duş: Urban Group "1 rubleye" satışa çıkarıldı

Rusya'da ekonomik durgunluk yüzünden sıkıntılı günler yaşayan inşaat sektöründe kan kaybı devam ediyor... Yatırımcı büyük Rus şirketlerden Urban Group, alacak takiğlerinden ve hukuki yaptırımlardan kurtulmak için şirketi 1 rubleye satmaya hazır olduğunu açıkladı.

Moskova yakınlarında büyük konut projeleri olan şirketin, önce taşeronlarıyla olan anlaşmalarının feshedildiği, ardından bankaların Urban Group'un, ipotekli konut kredisi sunulan projeleri içn akreditasyonları iptal ettikleri bildirildi.

RBK'nın haberine göre, Altyapı Bakanı Vladimir Yakuşev ve Başbakan Yardımcısı Vitaliy Mutko da konuyla ilgili açıklama yapmış, daha sonra hükümetin kontrolü sağladığı ve Vatandaşların Haklarını Koruma Fonu tarafından inşaatın tamamlanmasına karar verildiği duyurulmuştu.

Urban Group'un sahibi Aleksandr Doglin'in şirketi sembolik bir rakam olan 1 rubleye satmaya hazır olduğu, ancak bunun karşılığında hiçbir hukuki yaptırımla karşılaşmayacağının garantisinin verilmesini talep ettiği açıklandı.

Urban Group'un toplam 1,137 milyon metrekare olan inşaat projelerinin 774 bin metrekaresini tamamladığı, geri kalanının ise inşa edilmediği belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)