BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatDev sigorta şirketinin CEO’su Lloyd’a mı geçiyor?----

Dev sigorta şirketinin CEO’su Lloyd’a mı geçiyor?

Dev sigorta şirketinin CEO’su Lloyd’a mı geçiyor?
07 Temmuz 2020 - 12:12 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz gün 2021’de açıklayacağını açıklayan Lloyds’un CEO’su Antonio Horta-Osorio’nun yerine yeni adaylar tartışılıyor. En çok konuşulan isim ise RSA’nın CEO’su Stephen Hester

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Lloyds Bank’in CEO’su Antonio Horta-Osorio’nun gelecek yıl görevini bırakacağının açıklamasının ardından Londra merkezli dev sigorta şirketi RSA’nın CEO’su Stephen Hester bankanın liderlik pozisyonu için en yakın isim haline geldi.

İrlanda merkezli bankacılık şirketi Goodbody’nin analisti John Cronin’e göre daha önce İskoçya Kraliyet Bankası (RBS) CEO’luğunu yürüten Uni Credit’in patronu Jean-Pierre Muster, Eski HSBC CEO’su John Flint ve İngiltere merkezli otelcilik şirketi Whitbread’in başında olan ve bir dönem Llyods’un perakende biriminin başında görev yapan Alison Brittain diğer CEO adayları olarak öne çıkıyor.

Horta Osorio’nun pazartesi günkü açıklaması İngiltere’nin en büyük yerel bankasının korona virüsün etkileriyle uğraştığı dönemde geldi. Portekizli bankacı neredeyse on yıldır Lloyds’un CEO’luğunu yapmaktaydı.

Redburn’ün Banka Analisti Fahed Kunwar, korona virüs sürecinde kritik kararlar alınmasını sağlayan Lloyds’ın Perakende Birimi Başkanı Vim Maru’nun ve Ticari Bankacılık Birimi Başkanı David Oldfield’nun bankanın yerel CEO adayları olduğunu söyledi.

Bankanın Finansal Direktörü William Chalmers da bankanın kendi içerisinden bir başka seçenek olarak değerlendiriliyor.

Horta Osorio’nın ayrılışı İngiltere’de bankaların ekonomide derinlemesine bir resesyon beklediği bir dönemde geldi. Analistler faiz oranlarının neredeyse sıfıra yaklaştığı bir ortamda yeni CEO’nun Lloyds’u daha fazla servet danışmanlığı ve çevrimiçi servisler konusunda desteklemesi gerektiğini belirtiyor.

Bankanın hisse değerleri 2011 yılından bu yana CEO’luk görevini yürüten Horta Osorio’nun yönetimi boyunca yarı yarıya azaldı. Buna karşın pandemi bankacılık sektörünü harap etmeden önde diğer hisselerinden pozitif ayrılıyordu. Bankanın hisseleri pazartesi günü açıklamanın ardından %2 yükseldi. Fakat FTSE 100 endeksindeki rakip bankaların borsa rallisine göre halen bir miktar geride kalmış durumda.

LLoyds’un CEO’su görevinden ayrılıyor

 

AB ekonomisi, Kovid-19 nedeniyle yüzde 8.3 küçülecek

 

Aşı geliştiren şirkete AB kredisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)