BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDev ödeme şirketi kriptoya geri dönüyor----

Dev ödeme şirketi kriptoya geri dönüyor

Dev ödeme şirketi kriptoya geri dönüyor
26 Kasım 2021 - 13:52 www.finansgundem.com

Dev dijital ödeme şirketi Stripe, kripto para alanına geri dönmeyi düşünüyor. San Francisco merkezli şirket bu amaca yönelik yakın zamanda alanda araştırmaları yürütecek bir ekip kuruldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

San Francisco merkezli dijital ödeme şirketi Stripe, gelecekte kripto paraları bir ödeme metodu olarak kabul etmenin “mantıksız” olmayacağını söyledi. Daha önce şirket Bitcoin ödemeleri kabul etmeyi başlamış ancak 2018 yılında uygulamaya son vermişti. Şimdi kripto para piyasasının toplam değeri 3 trilyon dolara yükseldi. Bu nedenle şirketin alana yeniden girmeyi değerlendirmesi şaşırtıcı değil.

Şimdilik Stripe’ın Kurucu Ortağı John Collison, kapılarını kriptoya açık tutuyor. Gadgets’ın haberine göre Collison, “son dönemde kripto paraların gelişmesi adına birçok adım atıldı, özellikle de kripto paraların ödeme metodu olarak kabul edilebilmesine yönelik” dedi. Şirket yakın zamanda kripto alanına yönelik araştırmalar yapmak adına yeni bir araştırma ekibi kurdu. Aynı zamanda merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) alanında da çalışmalar yapılacak.

Kasım ayının ilk günlerinde şirket kripto odaklı girişim sermayesi şirketi Paradigm’ın Kurucusu Matt Huang’ı yönetim kuruluna dahil etti. Ancak Collison, kripto alanına yönelik endişelerini de dile getirdi. Kripto paraların “spekülatif yatırım” olarak kullanılmasının, Stripe’ın çalışma biçimine aykırı olduğunu dile getirdi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 2009 yılında kurulan Stripe, ABD’de en büyük fintek şirketi haline geldi. Şirketin değeri ise 95 milyar dolara ulaştı. Bununla birlikte kripto para piyasası da küresel çapta dikkat çekici bir büyüme kaydetti. El Salvador Bitcoin’i eylül ayında yasal para birimi olarak kabul ederken, New York ve Miami gibi şehirler kripto para teknolojisinden faydalanarak kendi kripto paralarını piyasaya sürdü.

60 milyar TL'lik 'Black Friday' dopingi

 

New York'ta Şükran Günü yürüyüşü

 

Altında ralli bitti mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)