BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivDev markaların çip anlaşması----

Dev markaların çip anlaşması

Dev markaların çip anlaşması
30 Kasım 2021 - 17:12 www.finansgundem.com

Tüm dünyada çip krizi devam ederken teknoloji ve otomotiv devleri buluştu. Samsung ve Volkswagen arasında çip anlaşması yapıldı.

Pandemide evlere kapanma döneminde yoğun olarak teknolojik cihazlara yönenilmesi ve yarı iletken üretiminin düşmesiyle birlikte otomotiv sektöründe çip krizi başlamıştı. Çip krizi sonrasında beyaz eşyalara kadar uzandı. Son dönemde otomobil fabrikaları çip tedariğini gerçekleştiremediği için üretim bantlarını geçici olarak durdurmaya başladı. Hurriyet.com.tr’nin haberine göre otomotiv sektöründe gelişen eğlence sistemleri ve artan elektrikli parçaların yönetimi için yüksek teknolojili çipleri üreten Samsung, otomotiv devlerinden Volkswagen ile anlaştı. Samsung artık, otomotiv sektörü için geliştirdiği çipleri Volkswagen'e satacak. Samsung'un yeni ürettiği işlemciler tek seferde 4 gösterimi ve 12 kamerayı kontrol edebiliyor.

Çip krizinde yeni dönem: Yeni araçlara eski teknoloji

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)