BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev İngiltere bankası kripto yatırım hizmetleri sunacak----

Dev İngiltere bankası kripto yatırım hizmetleri sunacak

Dev İngiltere bankası kripto yatırım hizmetleri sunacak
09 Ağustos 2021 - 17:16 www.finansgundem.com

İngiltere bankası Standard Chartered, İrlanda’da bulunan müşterilerine kripto alım satım hizmetleri sunacak. Dijital varlık saklama şirketi Zodia Custody aracılığıyla sunulacak hizmet kurumsal müşterilere odaklanacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev İngiltere bankası Standard Chartered İrlanda’da bulunan müşterilerine, Zodia Custody isimli bir yan kuruluşu aracılılığıyla kripto alım satım imkanı tanıyan hizmetler sunacak. Bankanın kripto borsası olarak görev gören Zodia Custody, hizmetlerini İrlanda’daki kurumsal müşterilere sunacak. Şirket kripto para ve diğer dijital varlıkların alım satımının yapılabildiği bir işlem platformu ve borsa olarak faaliyet gösteriyor.

Kripto para platformu geçtiğimiz yıl İngiltere bankasının SC Ventures isimli yan kuruluşu ve ABD merkezli varlık yönetimi şirketi Northern Trust tarafından kuruldu. Her iki şirket de geçtiğimiz yıllarda blockchain alanında yatırımlar yaptı. Ortak girişim dijital ve kripto varlıklarda yatırım yönetimi alanında uzmanlaşıyor ve kurumsal yatırımcılara odaklanıyor.

Şirket 2020’nin aralık ayında kurulduğundan bu yana bazı müşterileri deneme aşaması için kabul etti. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yeni kurum İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi’ne (FCA) kayıt için başvurdu. Zodia Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple ve Litecoin gibi birçok kripto parada hizmet sunacak.

Standard Chartered’ın bu hamlesi, kurumsal yatırımcılar arasında kripto paralara yönelik artan ilgiyi hedefledi. Aynı zamanda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının ardından, İrlanda’nın birçok finans ve kripto para kuruluşu için bir Avrupa merkezi rolü oynaması da kararda etkili oldu.

 Ancak kurumsal yatırımcılar, kripto yatırımlarının yalnızca %9’unu gerçekleştiriyor.

JP Morgan, ABD tahvillerindeki beklentisini düşürdü

 

Merkez bankası dijital paraları bankalar için tehdit

 

Ethereum, Bitcoin rekabetinde göstergeler ne diyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)