BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDev ihaleyi Başbakan iptal ettirdi----

Dev ihaleyi Başbakan iptal ettirdi

Dev ihaleyi Başbakan iptal ettirdi
22 Şubat 2013 - 17:57 www.finansgundem.com

Maliye Bakanlığı, köprü ve otoyol ihalelerinin iptal edildiğini açıkladı

Maliye Bakanlığı, Koç-UEM-Ülker ortaklığının 5.7 milyar dolara kazandığı köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada özelleştirilen köprü ve otoyolihalelerinin iptal edilebileceğinin sinyalini vermişti.
GELİRİ DÜŞÜK GELDİ İHALE İPTAL OLACAK
Maliye Bakanlığı'ndan iptal ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu”, “Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu”, “Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu”, “Toprakkale-İskenderun Otoyolu”, “Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu”, “İzmir-Çeşme Otoyolu”, “İzmir-Aydın Otoyolu, “İzmir-Ankara Çevre Otoyolu”, “Boğaziçi Köprüsü” ve “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu" ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların tek paket halinde, fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süre ile İşletme Haklarının Verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca nihai pazarlık görüşmeleri 17/12/2012 tarihinde tamamlanmış olan ihalenin iptaline karar verilmiştir."
ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ
17 Ocak'ta yapılan ihaleyi 5 milyar 720 milyon dolara Koç-UEM-Ülker Grubu kazanmıştı. Ancak bu tutar düşük olduğu gerekçesiyle eleştirilere hedef olmuş, Başbakan Erdoğan da bu gerekçe ile iptal edilebileceğinin sinyalini vermişti.

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)