BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDev halka arz Eylül'e ertelendi----

Dev halka arz Eylül'e ertelendi

Dev halka arz Eylül'e ertelendi
18 Temmuz 2014 - 22:19 www.finansgundem.com

ABD'de bugüne kadar gerçekleşen en büyük borsaya açılma olabileceği belirtilen Alibaba'nın halka arzı eylül ayına ertelendi

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden Alibaba, hisselerinin halka arzı için eylüle kadar bekleme kararı aldı.

Alibaba'nın kurucusu ve Genel Müdürü Jack Ma ve diğer yöneticilerin bu kararı, halk arza ilişkin gerekli prosedürleri tamamlayabilmeleri için yeterli zaman olmaması gerekçesiyle aldıkları belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Alibaba'nın, 20 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en büyük borsaya açılma işlemi olacağı tahmin edilen halka arz için ağustosun ilk haftasını tercih ettiği basına yansımıştı.

Birçok küresel yatırımcının ilgisini çeken Alibaba halka arzına Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Credit Suisse Group, Deutsche Bank ve CitiGroup aracılık ediyor. 

Borsa uzmanları, Alibaba'nın halka arzında ne kadar satış yapılacağı ve fiyat aralığının ne olacağına yönelik tahminler yapmaktan kaçınıyor. Uzmanlar, işlem tarihinin ertelenmesinde, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in yakın zamanda faiz artırımına gidilmeyeceğini açıklamasının etkili olduğunu düşünüyor. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)