BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDev fintek uygulamasına tüketici grubundan darbe----

Dev fintek uygulamasına tüketici grubundan darbe

Dev fintek uygulamasına tüketici grubundan darbe
23 Haziran 2021 - 16:30 www.finansgundem.com

Fintek uygulaması Venmo’nun Cash App’i ve diğer dijital ödeme uygulamaları ile dijital cüzdanlar Ralph Nader’in kurduğu tüketici hakları grubu tarafından riskli bulundu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li aktivist ve yazar Ralph Nader tarafından kurulan tüketici hakları grubu PIRG, dev fintek şirketi Venmo’nun Cash App’i, diğer dijital ödeme uygulamaları ve dijital cüzdanların riskli olabileceğine dair uyarıda bulundu. PIRG’den yapılan açıklamada, “tüketicilerin bu uygulamaları tanımadıkları kişilerle kullanmamaları, dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları, kullanıcı isimlerini iyice kontrol etmeleri gerekiyor” dedi.

Forbes’un haberine göre, grubun verdiği tavsiyelerin devamında, tüketicilerin gizlilik ve güvenlik ayarlarına dikkat etmesi gerektiği de söylendi. Bu ayarların standart ayarlardan daha iyi koruma sağlayabileceği belirtildi. PIRG aynı zamanda bu tür uygulamalar için ayrı bir banka hesabı tutulmasını da tavsiye etti. Açıklamada, “dijital ödeme uygulamalarını tüm fonlarınıza erişim sağlayabilecek bir hesaba bağlı tutmayın” dendi.

Aynı zamanda müşteri hizmetlerinin ve güvenliğin bu uygulamalarda düşük seviyelerde olabileceğine de dikkat çekildi. Açıklamada, “ödeme uygulamalarında müşteri hizmetleri minimum düzeyde ve genellikle iletişim kurulabilecek telefon numaraları bulunmadığı gibi, insanla iletişim kurma ihtimali de düşük” dendi.

Kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir başka konu ise bu uygulamalarla birlikte dolandırıcılığın artmış olması ve kullanıcı verilerini elde etmenin kolaylaşmış olması.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, ABD’de nisan ayında Tüketici Finansal Koruma Bürosu’na dijital cüzdanlarla ilgili yapılan şikayetler 970’e ulaştı ve bu rakam aynı yılın önceki dönemine göre neredeyse ikiye katlandı.

Şikayetlere en çok konu olan üç sorun ise problem çözme, hesap açma ve kapama ve dolandırıcılık oldu. Venmo için ise PIRG kullanıcıların ödemeleri gizlemesi gerektiğini söyledi. Ödemeler standart ayarlarda görünür ancak gizlilik ayarları değiştirildiğinde arkadaş listenizi gizleyebilirsiniz.

Bununla birlikte ilk kez para gönderilecek şirketler için kullanıcıların öncelikle 1 dolarlık deneme testi yapması gerektiği söylendi. Venmo’nun Cash App’inde kullanıcılar güvenlik önlemlerini artırmak için ödeme aşamasında da şifre girecek şekilde ayarlarını değiştirebilirler.

Dogecoin’de satış yapmayı reddeden milyoner

 

Bankaların temettü ödemeleri başlayacak mı?

 

ABD'de teknoloji devlerine sınırlama!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)