BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDev fintek şirketinin yeni Bitcoin stratejisi----

Dev fintek şirketinin yeni Bitcoin stratejisi

Dev fintek şirketinin yeni Bitcoin stratejisi
03 Mayıs 2021 - 15:35 www.finansgundem.com

Dev fintek şirketi Revolut İngiltere müşterileri için dünyanın her yerinde Bitcoin çekebilme imkanı tanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin fintek şirketi Revolut, bankacılık devlerinin arasına katılmayı amaçlıyor. Bu yılın ilk dönemlerinde Londra merkezli fintek şirketi bankacılık lisansı başvurusunda bulundu. Aynı zamanda şirket yeni bir fon toplama dönemine de giriyor ve bu sürecin sonunda şirketin değerinin 10 milyar dolar ila 15 milyar dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor. Şirket bankacılık sektöründen ve geleneksel finans sektöründen de üst düzey yöneticileri transfer etti.

Financial Times’ın haberine göre, transfer edilen isimler arasında şimdi Abrdn ismiyle bilinen şirketin kurucusu Martin Gilbert ve Goldman Sachs’ın eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Michael Sherwood da yer aldı. Ancak ilginç bir şekilde Rovolut aynı zamanda Bitcoin devlerinden biri olmaya da hazırlanıyor. Revolut daha önce tüm yıl boyunca karlılık açıklamadı, ancak kar elde ettiği aylar oldu. Şirketin kar ettiği aylar ise kripto çılgınlığının yükseldiği aylar oldu.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, şirket 2017 yılı sonunda yaşanan Bitcoin patlaması sürecinde kısa süreyle kar etti. Revolut’tan yakın zamanda yapılan açıklamada, şirketin kasım ayından bu yana her ay kar elde ettiği söylendi. Bu dönemde ise Bitcoin’in değeri %300’ün üzerinde artış gösterdi. Şirket aralık ve ocak aylarında 300 bin yeni kripto cüzdanı açtı ve işlem başına %1,5 ücret aldı.

Ancak Revolut Bitcoin stratejisinde değişikliğe gidiyor. Şimdiye kadar fintek sektörünün deyimiyle “walled garden” (duvarlı bahçe) sistemi uygulanıyordu. Bu sistemde ise kullanıcıların kendi Bitcoin’leri üzerinde bir kontrolü yoktu. Bunun yerine bir miktarı üzerinde hak iddia edilebiliyor ve geleneksel para birimlerinden birine çevirdiğiniz takdirde para çekebiliyordunuz.

Ancak Revolut’un yeni stratejisinde “Revolut Metal” isimli premium hesabı kullanan müşterileri, başka bir Bitcoin cüzdanına Bitcoin aktarabilecek. Bu yeni strateji ise işlemlerde başka para birimleri yerine Bitcoin kullanılacağı anlamına geliyor. İşlemler ise Bitcoin blockchain’inde kayıt altına alınacak, bu durum ise bir ilk. Uygulama “beta” olarak küçük çapta başlayacak ve para çekme işlemi günlük 500 sterlin, aylık ise bin sterlinle sınırlandırılacak.

Revolut bu uygulamayı hemen açıklamayı düşünmüyordu ancak kazara paylaşılan bir blog yazısının, AltFi’de yayınlanmasıyla birlikte şirketten açıklama geldi. İngiltere’nin finans düzenleyicisi FCA tarafından bir e-para kurumu olarak düzenlemeye tabi tutulan Revolut’un herhangi bir kripto lisansı yok. Bunun nedeni ise böyle bir lisansın İngiltere’de var olmaması. Eski sisteminde Revolut paranın gittiği yeri takip edebiliyordu ve İran’da ya da Kuzey Kore’de bulunan bir kripto cüzdanına para gönderilemiyordu.

Revolut’tan yapılan açıklamada, yeni sistemde kripto para çekme işlemlerinin kara para aklama gibi illegal işlemlerde kullanılmaması için önlemler alındığı söylendi. Revolut, “kullanıcıların hesaplarına eklediği tüm dış kaynaklı kripto adresleri ve tüm kullanıcı para çekme işlemleri Revolut’un blockchain analiz partneri tarafından denetlenecek” dedi. Bu şekilde, her adres incelenerek bu adreslerle ilişkili risk skorları ve kullanıcıların yasa dışı işlemlerle ilişki ihtimali de değerlendirilecek.

1 yılda 5 programla dijital para projesi başlıyor

 

Pandemi nedeniyle boşalan ofisler ne olacak?

 

Merkez’den faiz değişikliği beklenmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)