BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDev fintek şirketinin sınavı başlıyor----

Dev fintek şirketinin sınavı başlıyor

Dev fintek şirketinin sınavı başlıyor
08 Kasım 2021 - 18:05 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde yükselişi hızlanan dev fintek şirketi Square, şimdi teşvik ödeneklerinin sağladığı itici güçten mahrum kaldı. Şirketin geleceği şimdi şekillenmeye başlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev fintek şirketi Square’in alanı, pandemi döneminde oldukça genişledi. Şirketin şimdi bu alanın içini doldurması gerekiyor. Büyük oranda ABD’de hükümet tarafından sağlanan teşvik ödeneklerini banka hesaplarına yatıran ve hesaplardan harcama yapan kullanıcıların ortaya çıkardığı patlama, Square’in Cash App isimli uygulamasının bu yılın ortasında 40 milyon aktif aylık kullanıcı sayısına ulaşmasını sağladı. Ancak bu dönem sona eriyor.

Cash App’in müşteri hesaplarındaki miktar halen bir yıl öncesine kadar iki kat yüksek olsa da üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe kıyasla düşüş gösterdi. Bunun nedeni ise ABD’de hükümet tarafından pandemi döneminde sağlanan teşvik ödeneklerinin sona ermesi oldu. İkinci çeyrek ve üçüncü çeyrek arasında dikkat çeken fark, diğer ödeme şirketlerinin hacim büyümesi trendlerinde de gözlendi. Wall Street Journal’ın haberine göre şimdi sektörde, büyümeyi yeniden hızlandıracak unsur aranıyor.

Bu anlamda, yurtdışı seyahatlerinin yeniden başlaması etkili olacak. Square için bu soruların birçoğu da Cash App’e yönelik beklentilerin yeniden düzenlenmesine odaklanıyor.

Square’in işletmelere dijital ödeme kabul etme imkanı tanıyan satıcı birimi, üçüncü çeyrekte büyümeye devam etti. Birimin iki yıllık toplam yıllık kar büyümesi %29 oldu. Ancak tüketicilerin kullandığı Cash App’in büyümesi yavaşlıyor. Uygulamanın toplam yıllık kar büyümesi oranı, üçüncü çeyrekte %104’e geriledi. İkinci çeyrekte bu rakam %128 seviyesindeydi. Yavaşlamaya rağmen, Cash App’in büyüme oranı yine de oldukça hızlı.

Şirketin hisseleri de 2020 yılında üç katın üzerinde artış gösterdi. Bu nedenle de yüksek beklentiler uzun zaman önce fiyatlanmış oldu. Yıl başından bu yana şirketin hisseleri yalnızca %14 yükseldi. Yeni bir sıçramanın gerçekleşebilmesi için yatırımcıların, şirkette hızlı büyümeyi getirecek tetikleyicilerin varlığını görmesi gerekiyor. Şimdi ise sıra Square’in yeni ve daha büyük kullanıcı tabanına odaklanmakta.

Kullanıcılara Square’in yeni bankacılık ürünleri tanıtılacak. Örneğin Cash Card isimli banka kartının aktif kullanıcıları, uygulamaya yeni müşteri akışının en önemli nedenlerinden biriydi. Üçüncü çeyrekte her ay, bu kullanıcılar diğer Cash App kullanıcılarına kıyasla hesaplarına %70 daha fazla para yatırdı. Afterpay anlaşması henüz tamamlanmadığı için, Square satın alımla ilgili herhangi bir plan açıklamasında bulunmadı. Ancak taksitli ödeme hizmetinin Cash App kullanıcılarına sunulması, planlar dahilinde.

Şirket aileler arasında da etkileşimi artırmayı hedefliyor. Bu nedenle de Cash App hizmetlerini harçlık gibi kullanım alanlarında henüz reşit olmayan aile bireylerine de açmayı hedefliyor. Şirket aynı zamanda Bitcoin’e de yakınlaşıyor. Square’in dijital cüzdan, madencilik ve merkeziyetsizleştirilmiş finans ürünleri konusunda da girişimleri var.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Robinhood gibi yatırım uygulamaları, Dogecoin gibi altcoin’lerde işlem imkanı tanımalarının ardından büyük sıçramalar kaydetti. Ancak Square Bitcoin’e odaklanıyor. Şirketin üçüncü çeyrekte Bitcoin’de toplam karı, ilk çeyrekte ulaşılan zirveden yaklaşık %40 düşüş gösterdi. PayPal gibi Square de tüketicilerin alışverişlerinin daha büyük bir parçası olmayı hedefliyor. Bunun için de ilk aşamada odaklandığı küçük işletmelere ek olarak, satıcı tabanını genişletmek istiyor.

Üçüncü çeyrekte şirketin en hızlı işlem hacmi büyümesi, en büyük satıcılardan geldi. Bu satıcılar yıllık ödeme hacminde yarım milyon doların üzerinde gelir sağladı.

Kullanmadıkları ürünler için 6,6 milyar sterlin harcadılar

 

Amy Winehouse'un eşyaları bağımlılar için müzayedeye çıktı

 

İstanbul, dijitalleşme potansiyelinde New York ve Londra'yı geride bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)