BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDev fintek şirketinin büyük Hindistan planı----

Dev fintek şirketinin büyük Hindistan planı

Dev fintek şirketinin büyük Hindistan planı
08 Şubat 2022 - 15:09 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli fintek şirketi Revolut, Hindistan’da büyüme kaydetmek için ödemelerden, kredilere ve dijital bankacılığa birçok alanda hizmet sunmaya başlayacak. Bunun için dev fintek şirketi ilk aşamada 45 milyon dolar yatırım yapacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi süreciyle birlikte Hindistan’da dijital finansal hizmetlerin benimsenmesi hızla yaygınlaştı. Hindistan’da dijital finans hizmetlerine ilginin artması, bir başka küresel fintek oyuncusunun da bu pazara yönelmesini sağladı. İngiltere’nin fintek şirketi Revolut, geçtiğimiz yıl Hindistan’da ilk adımlarını attı. Bu yıl da bankalardan, yeni nesil finteklere şirket alımları yapmayı ve Hindistan’da kapsamlı olarak hizmet vermeyi planlıyor. Revolut geçtiğimiz yıl Tiger Global ve SoftBank liderliğinde yürütülen fonlama turunda 800 milyon dolar yatırım çekti.

Bu şekilde şirketin değeri 33 milyar dolara yükseldi. Money Control’un haberine göre Şirket 800 milyon doların 45 milyon dolarını, Hindistan’da yapacağı yatırımların ilk adımı olarak belirledi ve ülkede 2022 yılı sonunda 300 kişiyi işe almayı planlıyor. Hindistan’da kurulacak yeni birim Hindistan ve Asya-Pasifik pazarlarına hizmet verecek. finansgundem.com'un derlemesine göre 2015 yılında Nikolay Storonsky ve Vlad Yatsenko tarafından kurulan Revolut, küresel olarak birçok finansal hizmet sunuyor.

Bunlar arasında ödemeler, para transferleri, yatırım, dijital bankacılık ve banka kartları da yer alıyor. Revolut’un Hindistan CEO’su Paroma Chatterjee nisan ayında göreve başlamasıyla, şirketin Hindistan planlarını uygulamaya koydu. Chatterjee İngiltere’nin fintek şirketi Revolut’un ülkedeki büyüme planlarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Revolut’un Hindistan’daki ilk hamleleri ne oldu ve bundan sonra neler göreceğiz?

Hindistan Revolut’un gerçek anlamda küresel bir fintek ve dijital bankacılık lideri olması hedefine yönelik anlamlı bir hedef. Bu anlamda, şirketin ilk hamlesi tamamen şirkete ait bir Hindistan birimi oluşturmak oldu. Bunu 2021’in nisan ayında gerçekleştirdik ve birim temmuz ayında faaliyete geçti. İkincisi ülkede bulunan en donanımlı çalışanları bünyemize katmaktı. Revolut, Hindistan’da farklı ürün hatlarını oluşturmak ve ölçek kazandırmak için gerekli olan tüm fonksiyonları inşa edebilecek insanları bir araya getiriyor.

Bunlar arasında operasyonlar, ürünler, finans, hukuk, insan kaynakları ve uyum da yer alıyor. Aynı zamanda ürünlerimizi geliştirebilmek için ihtiyacımız olan lisansları araştırdık ve yerine getirmemiz gereken düzenleme yükümlülüklerini tespit ettik. Bununla birlikte İngiltere dışındaki ilk önemli ürün ve mühendislik merkezini oluşturduk. Burada yalnızca Hindistan için değil, Asya Pasifik bölgesindeki diğer ülkeler için de oluşturduğumuz bir teknoloji birimi var.

Hindistan pazarı için yapılacak toplam yatırımın miktarı ne? Çalışan sayınız ne kadar büyüyecek?

300 kişilik ekip bizim için başlangıç. Bu noktadan sonra, ürün ve coğrafi genişleme planlarımıza göre bu sayıyı artıracağız. İlk aşama için yapılan yatırım ise 45 milyon dolar.

Bu yatırımlar gelecek yıllarda ne kadar artış gösterecek?

Revolut’un aldığı 800 milyon dolarlık yatırım, genel olarak küresel genişleme stratejisi için kullanılacak. Bu nedenle yatırım için fonumuz mevcut. 800 milyon dolarlık tur, bu amaçla yapılan ilk fonlama turuydu. Ancak ihtiyacımız olan paraya erişebileceğimize güvenimiz tam. Revolut uzun vadede Hindistan’da varlık göstermeye hazır ve bunun için gerekli yatırımlar yapılacak.

Yeni ürün planlarınız neler? Hangi finansal hizmetlerle başlayacaksınız ve sunduğunuz hizmetler nasıl büyüyecek?

İlk aşamada yol haritasına uluslararası ödemelerle başladık çünkü burada farklılaşacağız. Aynı zamanda ülke içi para transferlerine de önem veriyoruz. Mobil uygulamamız üzerinden sunacağımız uluslararası bir ödeme çözümümüz ve buna ek olarak kart formunda ödeme metodumuz olacak. Bundan sonra yatırım alanına gireceğiz. Bu alan küresel olarak da Hindistan’da da en hızlı büyüyecek segment olacak. Burada sunacağımız farklılık, Hindistan’da yaşayan kişilerin yabancı borsalara yatırım yapmasına imkan tanımak. Bunun ardından hem bireysel hem kurumsal müşterilerimize kredi kartları sunacağız. Bu alanlarda anlamlı bir varlık gösterdikten sonra kapsamlı bir dijital banka kurmak mantıklı olabilir.

Hangi lisansları alacaksınız?

Alacağımız lisanslar Hindistan’da sunacağımız ürünlerle paralellik taşıyacak.

İlk ürünlerinizi ne zaman sunmaya başlayacaksınız? Müşteri kazanma anlamına bir hedefiniz var mı?

İlk ürünlerimizi yüksek ihtimalle yılın ikinci yarısında görmeye başlayacaksınız. Müşteri konusunda Hindistan, müşteri sayısı anlamında Revolut’un bir numaralı pazarı olabilir.

Hindistan’da fintek alanında start-up şirketleriyle olduğu gibi, yabancı finansal hizmet şirketleriyle de rekabet edeceksiniz. Rekabet sizin için ne gibi zorluklar yaratacak?

Hindistan’da fintek devrimi on yıl öncesinden başladı. Ancak bence henüz kapsamlı bir dönüşüm gerçekleşmedi. Bu nedenle şimdi bile birçok akıllı telefonda mobil cüzdanlar yer alırken, tüm finansal hizmetlere buradan erişemiyoruz. Bence ilerleme bu yönde olacak ve bunu gerçekleştirebilen şirketler kalıcı olacak. Ürün bazında bakıldığında rekabet var. Ancak biz bireysel ürünlerimiz açısından bakmıyoruz. Kendimizi tüm ihtiyaçlara yanıt verebilen bir finansal süper uygulama olarak görüyoruz.

Hindistan’ın fintek sektöründe şirket alımı yapacak mısınız? Bankalarla ve kredi kurumlarıyla işbirlikleriniz olacak mı?

Tüm ürünlerimizi ve hizmetlerimizi büyük oranda kendi imkanlarımızla sunmayı tercih ediyoruz. Şirket alımları konusunda bu noktada bir açıklama yapmak doğru olmaz. Bunun için yeterli fonumuz var. Bu da bize birçok seçeneği değerlendirme imkanı tanıyor.

Dev bankadan yeni altın tahmini!

 

Bank of America bu yıl FED’den 7 faiz artışı bekliyor

 

Aksigorta’nın bilançosu zarara döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)