BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDev fintek şirketinden bankacılık hamlesi----

Dev fintek şirketinden bankacılık hamlesi

Dev fintek şirketinden bankacılık hamlesi
31 Mayıs 2021 - 15:08 www.finansgundem.com

Dev fintek şirketi Square bankacılığa yönelme planlarını hızlandırıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek alanında ilk ortaya çıkan şirketlerden Square’in piyasa değeri şimdi en büyük bankalarla rekabet ediyor. Şirketin sanayi bankacılığı ruhsatı ise yeni onaylandı. Ödeme devi rekabet çıtasını yükseltmeye hazır ve şimdi milyonlarca küçük ve orta ölçekli ticaret müşterisine düşük maliyetli vadesiz mevduat ve tasarruf hesapları sunmaya hazırlanıyor.

Şirket kuruluşundan bu yana ödeme ve bankacılık alanında büyük değişimler yarattı. 2010 yılında iş yerlerinin telefonlarına adapte ederek ödeme kabul etmesini sağlayan bir kart okuyucu üretti. Aynı zamanda Cash App ismiyle kişiler arası ödemelere imkan tanıyan bir uygulamayı piyasaya sürdü. Motley Fool’a göre Cash App’in şimdi aylık 30 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı var. Ancak şirket daha fazlasını istiyor.

finansgundem.com'un derlemesine göre, Square’in küçük ve orta ölçekli şirketlere bankacılık hizmeti sunma hedefi hız kesmiyor. Şirketten henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve fintek şirketinin bankacılık hesaplarını ne zaman müşterilerine sunacağı bilinmiyor. Ancak Bloomberg’in haberine göre bir yazılımcı Square’in planlarını sızdırdı.

Square bankacılık sektörünü nasıl etkileyecek?

ABD Mevduat Sigorta Kurumu’ndan (FDIC) ve Utah Finans Kurumları Departmanı’ndan onay aldıktan sonra, ödeme şirketi mevduat ürünlerini müşterilerine sunabilecek ve bankacılık partneri Celtic Bank’a ihtiyaç duymaksızın kredi sağlayabilecek. Square CFO’su Amrita Ahuja, “bankacılık yetkinliğini kazanmak bize daha hızlı faaliyet gösterme imkanı tanıyor.

Bu da Square’e ve müşterilerimize fayda sağlayacak. Bankacılık hizmeti alamayanlara hizmet veren finansal araçlar üretmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Ancak hepsi bu kadar değil. Square, küçük şirketlerin vadesiz mevduat hesaplarından kar eden geleneksel bankaların stratejilerini alt üst edebilir. Şirket küçük ve orta ölçekli şirketlere sunduğu bankacılık hizmetlerinde aylık hizmet ücretlerini ve hesap aşım ücreti gibi maliyetleri ortadan kaldırıyor.

Aynı zamanda şirketlere sunulan birikim hesaplarına da %0,5 faiz oranı verileceği söyleniyor. Square’in bankacılık hizmetleri sunmaya başlamasıyla birlikte, şirket diğer fintek şirketlerinin önüne geçecek. Insider Intelligence’ın raporuna göre, bu durum şirketin ana faaliyet alanı olan ödeme alanındaki başarısını artıracak.

Siber tehdit: Fidye-yazılım operasyonları

 

NFT çılgınlığının geleceği

 

Bitcoin'de dip görüldü mü ?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)