BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDev finans firması 9 milyon sterlin tazminat ödeyecek----

Dev finans firması 9 milyon sterlin tazminat ödeyecek

Dev finans firması 9 milyon sterlin tazminat ödeyecek
22 Aralık 2020 - 14:35 www.finansgundem.com

FCA, ABD’li finans firması Charles Schwab’ı müşteri varlıklarını korumakta başarısız olma ve yanlış bildirim yapma suçlamalarıyla 9 milyon sterlinlik tazminat mahkum etti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), ABD’li finans şirketi Charles Schwab’ın İngiltere ayağını perakende müşterilerinin varlıklarını korumada başarısız olduğu gerekçesiyle 9 milyon sterline yakın tazminata mahkum etti.

FCA’in açıklamasına göre ABD’nin en büyük perakende borsa komisyonu firmalarından olan Charles Schwab müşteri varlıklarını korumak için tasarlanan piyasa kurallarına uymayı başaramadı. Finansal izleme örgütü şirketin özellikle işletme modelinde yaptıkları bir değişimin ardından müşteri varlıklarını tanımlamak için doğru kayıtlara ve hesaplara sahip olmadığının altını çiziyor.

Piyasa düzenleyicisi, firmanın İngiltere ayağındaki müşterilerin parasının ABD’deki bağlı kuruluşlarına “süpürüldüğünü” belirtti. FCA, İngiltere piyasa kurallarına tabi olan müşteri varlıklarının genel bir havuzda tutulduğunu ve bu havuzda hem İngiltere hem de İngiltere dışı müşteriler için tutulan firmaların ve müşterilerin parası bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İhlaller Ağustos 2017 ile Nisan 2019 arasında meydana geldi.

FCA'da icra ve piyasa gözetimi genel müdürü Mark Steward konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Charles Schwab İngiltere, FCA izinlerini almakta başarısız oldu. Ardından bizimle şeffaf olmayı başaramadı. Son olarak da gerektiğinde müşteri varlıklarının düzenli bir şekilde geri getirilmesini sağlamak için gerekli önlemleri yerine koyamadı” ifadelerine yer verdi.

Steward, “Lehman Brothers ve sonraki vakalarda gördüğümüz üzere müşteri varlıklarını koruma konusundaki eksiklik tüketiciler için kolayca artan maliyetlere yol açabilir ve fonlar uzun sürelerce tutulabiliyor” dedi.

FCA, Charles Schwab’ın İngiltere biriminin gözetim varlıklarının yönetimi ve korunması konusunda her zaman için izni olmadığını ve doğru izinler için başvuru yaparken FCA’e bildirim konusunda başarısız olduğunu açıkladı.

FCA’in açıklamasına göre Charles Schwab ayrıca piyasa düzenleyicisine yanlış beyanda bulundu ve finansal denetçilerin müşteri varlıklarını korumak için yeterli sistem ve kontrollere sahip olduğunu doğruladığına dair gerçeğe dayanmayan bildirim yayınladı.

Charles Schwab sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Charles Schwab İngiltere FCA soruşturmasıyla tam bir işbirliği içerisinde belirtilen sorunları ele aldı ve 8.963.200 sterlin cezayı ödemeyi kabul etti” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, “Charles Schwab İngiltere müşteri para ve varlılarını ABD piyasa kurallarına göre her zaman korudu. Charles Schwab İngiltere hizmet, yönetim ve güvenlik açısından en yüksek standartları koruyor. Hiçbir müşteri veya varlık olumsuz etkilenmemiş olsa da hatalardan dolayı üzüntü duyuyoruz ve bu sorunun çözülmüş olmasından memnunuz” denildi.

Avrupa’nın İngiltere’ye korona yasakları Brexit cezası mı?

 

Brexit Komitesi finans firmalarını etkileyecek 4 maddeyi açıkladı

 

Virüs sonrası kart başvuruları düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)