BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDev fabrikalar neden greve gidiyor?----

Dev fabrikalar neden greve gidiyor?

Dev fabrikalar neden greve gidiyor?
07 Mayıs 2013 - 10:06 www.finansgundem.com

Türk Metal Sendikası açıkladı... Türk Metal sanayicileri Sendikası neden greve gidiyor?

Türk Metal Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürütülen toplu iş  sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine dün grev kararı aldı.
Grevin başlayacağı tarih, yönetim kurulu tarafından ilerleyen günlerde belirlenerek açıklanacak.
Karar Türk Metal Sendikası'nın internet sitesinde yer aldı. Sendikanın duyurusunda, "MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi  müzakerelerinde anlaşmaya varılamayınca 4 Mart'ta uyuşmazlık zaptı tutuldu. Bundan sonra da MESS’ten de Türk Metal’i tatmin  edecek bir teklif gelmedi. 3 Mayıs'ta yapılan son oturumda MESS; sözleşmenin geçerlilik süresinin üç yıl olmasını önerdi" denildi.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Uzattığımız eli işverenler geri çevirdi; zam için kölelik koşullarını şart koştu...Bundan sonra olacakların sorumluluğu  işverenlere aittir. Düşünme sırası onlardadır, karar onlarındır. Çalışma barışı artık onların ellerindedir" dedi.
Kavlak, grev hakkının emekçinin üretimden gelen gücü olduğunu; ancak bu gücü hiçbir zaman gereksiz yere kullanmadıklarını söyledi. Türkiye’nin en büyük 10 büyük sanayi kuruluşunun sekisinde, 100 büyük sanayi kuruluşunun 40’ında örgütlü bir sendika olan Türk Metal Sendikası'nın örgütlü bulunduğu sanayi kuruluşları arasında Mercedes Benz Türk, Ford Otosan , Bosch, Arçelik , BSH, Karsan , Renault, BMC, Tofaş , Türk Traktör , Delphi, Hema, MAN TürkiyeAŞ, Erdemir  yer alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)