BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDev e-ticaret pazarında fintek rekabeti yükseliyor----

Dev e-ticaret pazarında fintek rekabeti yükseliyor

Dev e-ticaret pazarında fintek rekabeti yükseliyor
05 Ekim 2021 - 16:00 www.finansgundem.com

Asya’nın en büyük e-ticaret pazarında, fintek rekabeti yükseliyor. Sipariş teslim devi Grab Holdings, Endonezya’nın mobil cüzdan operatörü Ovo’daki hissesini artırıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yılın sonunda açık çek şirketi Altimeter Growth ile birleşerek Nasdaq’ta halka arzını gerçekleştirmeyi planlayan Singapur merkezli süper mobil uygulama Grab Holdings, Ovo’nun sahibi PT Bumi Cakrawala Perkasa’daki hissesini %39’dan %90’a çıkaracak. Şirket aynı zamanda e-ticaret şirketi Tokopedia ve milyarder Mokhtar Riady’nin Lippo Group’undan Ovo’nun da hisselerini satın alacak.

Endonezya’nın mobil cüzdan operatörü ve fintek devi Ovo Grab’in şirketteki hissesini artırmayı planladığını doğrulasa da detay vermeyi reddetti ve işlemin tamamlanmasını bekleyeceğini açıkladı. Forbes’un haberine göre şirket, “hissedarlık yapımızın yeniden yapılandırılmasının büyük bir bölümünü tamamlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. Devamında, “Ovo’da Grab’in daha büyük hisse sahibi olmasını olumlu karşılıyoruz. Düzenleyicilerle yakın işbirliği içinde yeniden yapılandırma sürecini tamamlamak için çalışıyoruz. Bu durumun Endonezya’da finansal hizmetlere yönelik ihtiyaçları daha iyi karşılamamıza yardım edeceğine inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ovo Endonezya’nın en büyük e-cüzdan platformu ve müşterilerin %54’ü tarafından tercih ediliyor.

GrabFood ise yemek siparişlerinde müşterilerin %48’i tarafından tercih ediliyor. Endonezya’nın hızla büyüyen dijital ekonomisinin 2025 yılında 124 milyar dolara genişlemesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl bu ekonomi 44 milyar dolar seviyesindeydi. Grab, rakip sipariş ve ödeme devi GoTo karşısında Endonezya’da liderlik mücadelesi veriyor. GoTo, Gojek ve Tokopedia’nın birleşmesiyle ortaya çıktı. Şirketin rakipleri arasında Shopee de bulunuyor. Shopee de Singapur merkezli ve Güneydoğu Asya’nın en büyük teknoloji şirketi Sea Group tarafından yürütülüyor.

Grab aynı zamanda Altimeter ile birleşmesinin öncesinde stratejik hamleler yapıyor. Birleşmeyle şirketin değeri 40 milyar dolara ulaşacak. Temmuz ayında şirket e-ticaret şirketi Bukalapak ile ülkedeki pozisyonunu güçlendirmek amacıyla işbirliği oluşturdu.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz günlerde uçuş hizmetleri şirketi Sats’da yürüttüğü CEO’luk görevinden istifa eden Alex Hungate’in 2022’nin ocak ayından itibaren şirketin CEO’su olarak görev yapacağı açıklandı. Hungate geçtiğimiz üç yılda çeşitli segmentlerde genişleyen Grab’ın faaliyetlerini yürütecek.

2012 yılında Anthony Tan ve Tan Hooi Ling tarafından bir taksi uygulaması olarak kurulan Grab, kuruluşundan bu yana faaliyetlerini yemek siparişi ve finansal hizmetler alanında da genişletti. Şirket şimdi Kamboçya, Endonezya, Malezya, Myanmar, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam’da 400’ün üzerinde şehirde müşterilerine hizmet veriyor.

Visa ve Mastercard'a rakip mi geliyor?

 

Altcoin biriktiren kurumsal yatırımcılar Bitcoin'e geri döndü

 

Bitcoin'de ayılar bozguna uğradı: 50 bin dolar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)