BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalarda yeniden ofise dönüş yarışı----

Dev bankalarda yeniden ofise dönüş yarışı

Dev bankalarda yeniden ofise dönüş yarışı
03 Aralık 2020 - 16:59 www.finansgundem.com

İngiltere’de karantina sürecinin kalkmasının ardından dünyanın en büyük bankaları JPMorgan, Goldman Sachs ve Citi Londra’daki ofislerine yeniden dönmeyi hedefliyor. Ancak Noel öncesinde ofislere hızlı bir geri dönüş beklenmiyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, JPMorgan ve Citi İngiltere’de ülke çapındaki ikinci karantinanın kaldırılmasının ardından çalışanlarını ofise dönmeye çağırıyor. Ancak büyük yatırım bankalarının çoğunluğu Noel öncesinde bankalarda bir personel akınının gerçekleşmesini beklemiyor.

ABD’li yatırım bankaları Londralı çalışanlarına karantinada geçirdikleri ay sonrasında ofislerine ihtiyaç duyan çalışanları için kapılarını 2 Aralık itibariyle açtıklarını ve merkezlerindeki çalışan sayısını gelecek haftalarda arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Financial News’in haberine göre JPMorgan’dan, 27 Kasım tarihinde yapılan açıklamada personele Londra ve Bournemount’taki ofislerinin yapısal ofise dönüş planı çerçevesinde daha yaygın olarak kullanılabileceğini belirtildi.

 Banka açıklamasında, “Her bir işletmemiz ve işlevimiz ofiste ihtiyaç duyulan doğru çalışan miktarını her zaman için değerlendirmeye devam edecektir” ifadelerine yyer verildi. JPMorgan ayrıca tüm dünyadaki çalışanlarına Noel ya da yeni yıl kutlamalarından sonra bir hafta boyunca evden çalışmalarını istedi.

Bu arada son bir içerisinde Londra’daki 6 bin kadar çalışanının sadece %10’luk bir kısmı ofislerde bulunan Goldman Sachs’ın 1 Aralık tarihinde paylaştığı bir çalışan notunda bankanın uluslararası CEO’su Richard Gnodde ofiste bulunmaya ihtiyacı olanlar için Londra’daki ofislerinin kapılarını açtıklarını duyurdu.

CitiGroup’un İngiltere’deki Londra Birimi Müdürü James Bardrick, 2 Aralık’ta yaptığı açıklamada, “Meslektaşlarımız yıl sonu öncelikleri üzerinde çalışırken, özellikle Brexit hazırlıklarımızı planlamak, koordine etmek ve müşterilerimizi ve pazarlarımızı desteklemek için Londra ofislerimizdeki çalışan sayısında sınırlı bir artış olacak” ifadelerine yer verdi.

En son ülke çapındaki yasaklar öncesinde JPMorgan Londra’daki ofisine %35 oranında geri dönebilmiş, Goldman Sachs ise bu oranı %30’a kadar getirebilmişti.

Bankacılar, Noel'den önce personel sayısının bu derecede artma olasılığının düşük olduğunu söylediler. Goldman Sachs’da tahminlere göre 2021'den önce çalışanların %20'si kadarı geri dönebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)